Foto: Objektiv.rs

Na sednici Narodne skupštine, poslanik Vladimir Đukanović govorio je o važnosti Ministarstva informisanja i telekomunikacije, te da će to Ministarstvo takođe morati da radi na zaštiti novinara. On je dosadašnjih napada na novinare, ali i povodom aktuelnog koji se dogodio juče u Novom Sadu kada su demostranti napali glavnu i odgovornu urednicu Emiliju Marić sa Novosadske televizije, vređali je i udarali.

-Ono što moram da pohvalim, to je izdvajanje informisanja iz resora kulture, smatram da je veoma dobro što imamo posebno ministarstvo za informisanje i telekomunikacije. Smisleno je da ide jedno sa drugim, a kolega Jovanov je to danas i objasnio. Danas se informišemo elektronskim medijima. Većina dnevnih listova u Evropi se gasi, i prelaze na portale i tako se informišemo. Društvene mreže su uzele potpuni primat, pogledajte na primer kakva je afera kada je jedan od najbogatijih ljudi kupio Tviter. Novo ministarstvo ce morati da reguliše tu oblast društvenih mreža. To je novi sistem informisanja mladih. Mislim da će morati mnogo i da rade na zaštiti novinara. Mi smo danas imali jedan skandalozni slučaj, ne znam zašto to izbegavamo da kažemo ovde. Danas je napadnuta novinarka Emilija Marić sa Novosadske televizije, jer se demonstrantima koji su se okupili u Novom Sadu nije svidelo njeno izveštavanje pa su je napali, udarili i vređali. To je verovatno jer nije NUNS-ova novinarka, onda valjda možete da je vređate, tučete. Kao što imamo običaj da dolazimo ispred redakcija i premlaćujemo novinarke i vlasnike medija to je demokratski. A kad bi slučaj bio obrnut, i otišlo se ispred neke druge redakcije i medija onda bi to bila revolucija. Tražilo bi se otprilike da NATO pakt interveniše. Tako da mislim da će to ministarstvo itekako uraditi nešto povodom zaštite novinara, jer ovo što se danas dogodilo u Novom Sadu nešto što je skandalozno i što mora da se osudi- rekao je Đukanović.

Podsećamo, juče su povodom slučaja Emilije Marić reagovali Udruženje novinara Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja, Društvo novinara Vojvodine, osudivši ovaj napad.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments