Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Povodom otvaranja 89. međunarodnog poljoprivrednog sajma danas je organizovana konferencija za medije na kojoj je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković najavio njegov početak, istakavši da će trajati od 21. do 27. maja. Zemlja partner će biti Mađarska.

Ukupno 1.100 izlagača će se predstaviti u zatvorenom i otvorenom prostoru najstarije sajamske kuće u ovom delu Evrope.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji Novosadski poljoprivredni sajam je zadržao međunarodni karakter što dokazuju nastupi kompanija iz još 21 zemlje, a uz brojne kolektivne izložbe najavljen je i premijerni nastup Maroka.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Ono što je izuzetno važno za ovaj naš događaj jeste njegov međunarodni karakter. Pored Mađarske koja je zemlja partner, imamo još 21 zemlju koja će biti prisutna. U ovom post kovid period bilo je izuzetno teško organizovati sajam, a kamoli obezbediti prisustvo ovolikog broja inostranih delegacija. Najskuplji eksponat biće izložen na štandu kompanije “ITN group”, a to je kombajn čija je vrednost 450.000 evra. Takođe, u Hali 3 Novosadskog sajma odlučili smo da napravimo postavku poljoprivrednog muzeja u Kupinovu i muzeja Žeravica pod nazivom “Na korak do veće količine”. Četvrtak, 26. maj rezervisan je za Dan stočara, a taj dan će biti posvećen i Večeri šampiona i ocenjivanju kvaliteta. Dobili smo informaciju da će bik Veliša od 1.700 kg koji će u junu napuniti četiri godine biti gost jednog od štandova. Novina je da će predsednici Srbije i Mađarske biti gosti na otvaranju ove sajamske manifestacije– rekao je Slobodan Cvetković, direktor Novosadskog sajma

S obzirom da Srbija i Mađarska godinama neguju skladne bilateralne odnose, ne čudi što je zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma upravo Mađarska.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Nakon 12 godina Mađarskoj je ponovo pripala čast da bude zemlja parter Međunarodnog poljoprivrednog sajma. Mađarska je jedna od vodećih zemalja u oblasti poljoprivrede i velika nam je čast da se predstavimo u ovom delu Vojvodine. Mađarska Srbiju smatra važnim regionalnim partnerom, što se pored odličnih političkih odnosa ogleda i u kontinuiranom rastu spoljnotrgovinskog prometa tokom godina -rekao je ambasador Mađarske u Srbije, dr Arila Pinter.

Pored navedenih zvaničnika, na konfernciji su govorili i Senad Mahmutović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Siniša Pratljačić, predsednik Izvršnog odbora Globos osiguranja – Generalnog sponzora Poljoprivrednog sajma, Aleksandar Čortan, član Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica – Banke partnera Poljoprivrednog sajma, Predrag Klepić, direktor Sektora biljne proizvodnje Al Dahre – Zlatnog sponzora Poljoprivrednog sajma, Aleksandar Švonja, zamenik generalnog direktora kompanije Agropanonka, Darodavca u Poklon-igri, Blagoje Milinković, generalni direktor kompanije MBV, Darodavca u Poklon-igri i Mr Đorđe Mišković, izvršni direktor kompanije KITE DOO, Darodavca u Poklon-igri.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U okviru sajma biće upriličene i nagradne igre koje će najsrećnijim dobitnicima doneti vredne nagrade: dva traktora, prikolica, prskalice i rasipač. Uz kupljenu kartu svi posetioci ostvariće pravo učešća u nagradnoj igri.

Cena karte za individualne posete na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu je 600 dinara, dok je za grupne posete 400 dinara. Deca i penzioneri dobijaju pravo na povlašćenu kartu u vrednosti od 300 dinara.

Svečano otavaranje biće upriličeno u subotu 21. maja u 11 časova.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments