Foto: KCNS

Dve poetske zbirke u izdanju Kulturnog centra Novog Sada ovenčane su književnim priznanjima: zbirka Sekvoja pesnika Enesa Halilovića nagrađena je „Kočićevim perom”, dok je Simon Grabovac dobitnik Nagrade „Teodor Pavlović” za zbirku Duboka tišina.

Enes Halilović dobitnik je Nagrade „Kočićevo pero” za zbirku poezije Sekvoja u izdanju Kulturnog centra Novog Sada. Nagradu dodeljuje Zadužbina „Petar Kočić Banja Luka – Beograd”. U saopštenju žirija (Nikola Vukolić, Miljenko Jergović i Mladen Vesković) navodi se da je Haliloviću nagrada dodeljena za „visoka dostignuća u savremenoj književnosti i odanost lepoti Kočićeve misli i reči”, te da je zbirka tematski i problemski raznovrsna, stilski i jezički uravnotežena, poetički i filozofski utemeljena.

Žiri u sastavu prof. emeritus dr Sava Damjanov (predsednik), prof. dr Srđan Šljukić i Radovan Vlahović doneo je jednoglasnu odluku da Nagrada „Teodor Pavlović za najbolju knjigu pripadne Simonu Grabovcu za knjigu Duboka tišina (Kulturni centar Novog Sada, Novi Sad, 2021).

Foto: KCNS

Nagrada se dodeljuju u okviru manifestacije Dani Teodora Pavlovića koju organizuje Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa u saradnji s Maticom srpskom iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Opštine Novi Bečej. Manifestacija će se održati po dvadeset i treći put u Novom Sadu i Novom Miloševu decembra 2022.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments