Izložba fotografija talentovanog mladog fotografa Vladimira Veličkovića, pod nazivom “Jazzography 3” otvorena je juče, a trajaće do 30. aprila u prostorijama “Američkog kutka” u Novom Sadu.

Izložba je posvećena džezu, tačnije aprilu kao mesecu džeza, a u Američkom kutku svi posetioci i ljubitelji fotografije i ovog muzičkog pravca imaće priliku da uživaju u Vladimirovoj perspektivi kroz objektiv.

U svojoj recenziji ove  izložbe, poznati muzički urednik Vitomir Simurdić, ističe da insistirajući na gotovo renesansnoj “chiaroscuro” slici i publici nevidljivom detalju, Veličković samo pojačava nepredvidivu snagu džez interpretacije koja, kao produženi eho, iznova potvrđuje da je koncertno (poželjno u klupskom ambijentu!) muziciranje jedini potpuno autentični doživljaj džez.

Foto: V. Veličković

– Ovim fotografijama Veličković je zakoračio na put koji najtalentovanije (strast se podrazumeva!) fotografe jazza na kraju prevede u džez fotografe – naglasio je Simurdić.

Foto: V. Veličković

– Kombinacija “Jazzography Vol. 3” i našeg Vladimir Velickovica je idealan način da sa najlepšom i najkvalitetnijom energijom otvorimo jedno novo i lepše poglavlje naše priče. Jer, ne samo da su Vol. 1 i Vol. 2 takođe premijerno bili predstavljeni u Kutku, Vlada je zaista neko ko je u velikoj meri doprineo našem radu – ističu iz Američkog kutka.

Vladimir  Veličković

Vladimir Veličković je fotograf rođen u Somboru 1993. godine, živi i radi u Novom Sadu. Fotografijom se bavi 10 godina, od 2012. nakon završene Tehničke škole „Mileva Marić-Ajnštajn“, smer Fotografija, prateći neke od najznačajnijih događaja i projekata ključnih institucija i organizacija u gradu.

Saradnju ostvaruje sa Srpskim narodnim pozorištem, gde od 2019. godine prati premijere i redovan repertoar, kao i Pozorištem mladih od 2021. godine. Učestvovao je u 10 samostalnih i grupnih izložbi.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Lepi
05/04/2022 21:18

Pozdrav iz Kikinde za mladog i talentovanog gospodina.