Foto: pexels
Škola za bake i deke koja je sastavni deo Gradskog centra za unapređenje reproduktivnog zdravlja, a koju osniva Dom zdravlja „Novi Sad“ počinje sutra 18. novembra u 18 časova na adresi Almaška br. 4.

Kako ističu iz Doma zdravlja, roditelji sadašnjih ili budućih roditelja (naše bake i deke) su nezaobilazna međugeneracijska spona u vertikali koju čine tri generacije. Bake i deke su neprocenjivi resurs koji svojim iskustvom u podizanju dece mogu da pomognu budućim i mladim roditeljima (svojoj deci) kao i svojoj unučadi. Veliki deo roditelja se u čuvanju dece, dok su oni na poslu, oslanja u potpunosti ili delimično na tzv. baka /deka servis.

Kako bi povećali znanje i veštine deka i baka za čuvanje dece (bezbednost, pravilna ishrana i nega deteta, postupanje u određenim zdravstvenim stanjima) ali i u pružanju informacija i usvajanja znanja i veština koje su potrebne za zdravu starost u fizičkom, psihičkom i socijalnom smislu, osnivamo Školu za bake i deke!

Škola je organizovana u jednom danu u trajanju od dva sata, a prijave se vrše do sutra, 18. novembra u 17 časova na broj telefona 064/8088181.

Uvod: “Izazovi , mogućnosti i šanse savremenih baka i deka”

Predavač:  Dr Nina Smiljanić

  1. čas

Upoznavanje sa osobinama normalnog starenja “Strategije i prevazilaženje psiholoških teškoća trećeg životnog doba”

Predavač:  Dr Nina Smiljanić

  1. čas

Upoznavanje sa  savremenim izazovima odrstanja dece “Bezbednost dece u kućnim uslovima”

Predavač:  Spec. sms. Kristina Nedeljković

  1. čas

Osnove zdrave ishrane “Sačinjavanje zdravog obroka za celu porodicu”

Predavač:  Dr Olgica Jukić Neatnica

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments