EPA-EFE/STRINGER
U bombaškom napadu na džamiju u avganistanskoj prestonici Kabulu tokom večernje molitve poginula je 21 osoba, a još 33 ljudi je ranjeno, saopštila je danas policija.

U napadu je ubijen i istaknuti islamski starešina, a među povređenima ima nekoliko dece, prenele su agencije pozivajući se na policiju i očevice.

Niko još nije preuzeo odgovornost za jučerašnji napad, poslednji koji je pogodio zemlju tokom godine dana talibanske vladavine, navodi američka agencija.

Prema rečima očevidaca, stanovnika gradskog kvarta Kher Khana, gde je izvršen napad na džamiju Sidikija, eksploziju je izveo bombaš samoubica.

Ubijeni islamski starešina džamije je mula Amir Mohamed Kabuli, naveo je anonimni očevidac, prenosi AP.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid takođe je osudio eksploziju i obećao da će “počinioci ovakvih zločina uskoro biti izvedeni pred lice pravde i kažnjeni”.

Stanovnici Kabula saopštili su da su od jačine eksplozije u severnom delu glavnog grada popucali prozori na obližnjim zgradama.

Lokalna teroristička organizacija “Islamske države” pojačala je napade na talibane i civile od njihovog preuzimnja vlasti prošlog avgusta, u trenutku kada su američke i NATO trupe bile u završnoj fazi povlačenja iz zemlje.

Ova teroristička organizacija je prošle nedelje preuzela odgovornost za ubistvo istaknutog talibanskog starešinu u njegovom verskom centru u Kabulu.

Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments