Foto: Britta Pedersen / POOL / AFP
Izvršni direktor Tesle Elon Mask proglašen je za “ličnost godine” magazina TIME za 2021. godinu.

Njegova kompanija za proizvodnju električnih automobila postala je najvredniji proizvođač auta na svetu, a njegov SpaceX, raketna kompanija ove godine je uzletila na rub svemira sa punom posadom.

Mask je takođe osnivač i izvršni direktor SpaceX-a, kao i lider startupa Neuralink.

Teslina tržišna vrednost je ove godine prešla granicu od 1 bilion dolara, što ga čini vrednijim od Forda i General Motorsa zajedno. Tesla proizvodi stotine hiljada automobila svake godine, i uspjeli su da spreče probleme u lancu snadbevanja bolje od mnogih rivala.

Foto: time.com

 

Edvard Felsental, urednik časopisa, saopštio je da je Mask, TIME-ova ličnost godine za 2021, za rešavanje ključnih pitanja sa kojima se svet suočava i vodeći u najizazovnijim društvenim transformacijama. Mask je stalno prisutan u medijima i ima 66 miliona pratilaca na Tviteru.

Magazin Tajm je za ličnost godine proglasio one koji su uticali na medijski prostor ili živote ljudi, bilo na dobar ili loš način – tu titulu su dobili Adolf Hitler 1938. i Staljin dva puta, 1939. i 1942. godine.

Naučnici koji rade na otkriću i proizvodnji vakcina proglašeni su za “heroje godine.”

Prošle godine tu titulu su dobili predsednik SAD Džo Bajden i potpredsednica Kamala Haris. Osnivač Amazona Džef Bezos i osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg takođe su u prošlosti proglašeni za osobu godine.

nsuzivo.rs/Rojters

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments