Foto: Printscreen

Er Srbija je danas, 8. maja, u ranim jutarnjim časovima, premašila milion prevezenih putnika od početka 2023. godine, dok je taj rezultat u 2022. godini ostvarila tek 8. jula, saopštila je ta kompanije.

Kako se navodi, u do sada rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini, srpska nacionalna avio-kompanija je do broja od milion putnika stigla 25. juna, odnosno mesec i po dana kasnije u odnosu na ovu godinu.

Imajući u vidu postojeće trendove, Er Srbija očekuje da u 2023. godini premaši brojku od tri i po miliona prevezenih putnika.

Generalni direktor kompanije Jirži Marek izjavio je da ostvareni rezultati motivišu kompaniju da u narednom periodu bude još bolja i efikasnija.

“Kada smo sredinom marta zabeležili našeg petstohiljaditog putnika u 2023. godini znali smo da je taj rezultat izuzetan i verovali smo da će novi uspesi brzo uslediti. Samo dva meseca kasnije, ponovo obaramo sopstvene rekorde. Po prvi put od kada poslujemo pod imenom Er Srbija, već u maju smo prevezli milion putnika. Uz izvanredne mesečne rezultate, deset uzastopnih rekordnih meseci po broju realizovanih letova i prevezenih putnika i profitabilni prvi kvartal 2023. godine, imamo razloga da budemo zadovoljni”, rekao je Marek.

Kompanija navodi da će tokom letnje sezone leteti do više od 80 destinacija širom sveta.

Pored matičnog aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu, kompanija u Srbiji leti i sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki” i međunarodnog aerodroma “Morava” kod Kraljeva.

U prvom kvartalu 2023. godine, od ukupnog broja putnika koji su do željenih destinacija leteli sa beogradskog aerodroma, skoro polovina, odnosno 49 odsto putovalo je letovima Er Srbije, navodi se u saopštenju.

Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments