Foto: Urbanistički projekat/Printscreen
Sudeći prema urbanističkom projektu koji je na javnom uvidu još nekoliko dana, hotel Tamiš u Pančevu uskoro će dočekati bolje dane i ne samo obnovljen već u potpunosti rekonstruisan sa novim elementima.

Urbanističkim projektom koji je izradio biro Panurbis za investitora Margo prima iz Pančeva se definšu uslovi i modeli rekonstrukcije, dogradnje i izgradnje ugostiteljskog kompleksa hotel Tamiš. Kompletnu dokumentaciju možete pogledati i na sajtu Grada Pančeva.

Urbanistički projekat se odnosi na kompleks koji obuhvata postojeću zgradu spratnost Po+Pr+7 i novoplanirane prateće sadržaje kompleksa: portirnica, pomoćni objekat za fijakere, samouslužna autoperionica, novoplanirana trafo stanica i sprinkler rezervoar.

U delu podruma, koji je delimično ukopan planiran je SPA centar i višenamenska sala. SPA centar će imati plivački bazen, đakuzi, tuševe, mini bar, saune, teretanu i drugo. Previđeno je 80 smeštajnih jedinica, polovina standardnih soba, a ostatak studiji i apartmani. Sedmi sprat je namenjen kao VIP za posebne sastanke.

Postojeći saobraćajni priključci se zadržavaju uz njihovu rekonstrukciju.

Kako se navodi u Urbanističkom projektu do izdavanja građevinske dozvole biće izvršena konverzija zemljišta sa državne svojine u privatno vlasništvo Margo prima.

Planiranom rekonstrukcijom i dogradnjom nije planirana promena maksimalne spratnosti već dogradnja vertikalnog volumena na nivou pojedinih etaža, pri tom poštujući sve parametre iz Plana kao i važećeg Zakona o planiranju i izgradnji. Promena horizontalnog gabarita podrazumeva proširenje sadržaja u prizemlju hotela projektovanjem nove strehe, zastakljivanjem dve terase – À la carte i proširenje glavnog hotelskog restorana, banket sale i vetrobrana. Preuređuje se spoljašnje uređenje i uređenje parking prostora.

Iznad etaže prizemlja proširuje se nivo mezanina u vidu nadogradnje u zoni iznad etaže prizemlja.

Na ulazu kompleksa planiran je objekat portirnice sa kontrolom ulaza i rampom. Naspram ekonomskog ulaza planiran je pomoćni objekat za fijakere koji upotpunjuje prateće sadržaje hotela. Planirana samouslužna perionica obuhvata dva mesta za pranje automobila kao i inoksni orman za opremu autoperionice.

Prostorni prikaz Hotela Tamiš Pančevo iz Urbanističkog projekta; foto: printscreen

Za potrebe priključenja na elektrodistributivnu mrežu i zadovoljavanje energetskih kapaciteta sadržaja kompleksa planirana je izgradnja nove trafostanice.

Na postojećem objektu hotela Tamiš i to samo na delu/objektu u kojem su smeštene sobe, moguće je dograditi maksimalno još dve etaže i to tako da gabarit dograđenih etaža ne može biti širi od postojećeg gabarita i ne može biti viši od 7,50m fasadnog platna. Obavezno je da dograđeni deo bude završen ravnim krovom ili sakrivenim plitkim kosim krovom, definisano je u idejnom rešenju projektnog biroa ARTprojekt iz Beograda.

U njemu se dodaje da potreba proširenja postojećeg kompleksa proizilazi iz zahteva prostora i vremena, tehnoloških promena koje oblikuju potrebe današnjeg korisnika hotela.

Dugi niz godina nekorišćenja objekta doveo je do dotrajalosti samog objekta i vraćanje samog objekta u njegovu originalnu funkciju zahteva detaljnu rekonstrukciju kao i dogradnju objekta kako u cilju proširenja funkcije samog hotela tako i u cilju zaštite objekta u vidu rešavanja odvodnjavanja velikih krovnih površina koje su dovele do njegovog originalnog propadanja i time omogućili rešenje dotrajalog sitema odvoda atmosferske vode, pojašnjava se u idejnom rešenju.

Dodaje se da fazna realizacija kompleksa nije predviđena, dok je planirano 178 parking mesta na otvorenom i 12 garažnih parking mesta u podrumskoj garaži.

Bruto površina obnovljenog objekta iznosiće 13.261 m2 od čega se na nadzemi deo odnosi 10.864 m2.

Javna prezentacija Urbanističkog projekta za rekonstrukciju hotela Tamiš počela je 16. septembra i trajaće sedam dana.

vojvodinauzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments