Foto: The Spruce

Prolivanje laka često dovodi do neizbežne mrlje, pogotovo zato što većina formula za poliranje sadrži određene hemikalije i rastvarače (poput etil acetata, butil acetata ili alkohola) koji mogu da skinu skoro svaku površinu ako je dovoljno dugo na njoj. Osim toga, iako bi moglo biti primamljivo posegnuti za sredstvom za uklanjanje laka za nokte u svakom scenariju, to ponekad može pogoršati stvari.

Prvo pravilo: nemojte koristiti sredstvo za uklanjanje laka za nokte na drvetu. To uništava završnu obradu i ostavlja nove, možda čak i lošije mrlje. Međutim, nemojte paničiti, jer zapravo postoji zaista jednostavan način da se reši problem poliranja drveta. Samo pošpricajte svoju lokvicu laka sa dosta laka za kosu, ostavite da odstoji oko 20 sekundi, a zatim je obrišite. Možda ćete morati da ponovite proces nekoliko puta, ali je daleko bolje nego da imate mrljav nameštaj.

Kako skinuti lak za nokte sa odeće

Odstranjivač laka za nokte može da stupi u interakciju sa nekim bojama i tkaninama (zapravo će istopiti acetat), pa izvršite test na licu mesta pre nego što ga upotrebite. Ako koristite odstranjivač na tkanini, obavezno je operite odmah nakon toga. A ako sredstvo za uklanjanje nije opcija, uvek možete isprobati lak za kosu. Rastvarač za hemijsko čišćenje takođe obično može da ukloni lak, pa ako ne možete da ga izvadite kod kuće, nemojte se plašiti da ga odnesete na hemijsko čišćenje.

Foto: The Spruce

Kako skinuti lak sa kose

Ako ste bili u žurbi i na kraju ste uništili nokte i farbali kosu, rešenje je prilično jednostavno. Ako je lak još uvek mokar, samo uzmite sredstvo za uklanjanje laka bez acetona i prođite njime niz uglačane krajeve. Ako je već suva, lagano nanesite balzam ili ulje na kosu dok ne možete da izvučete komadiće laka.

Kako skinuti lak za nokte sa tepiha

Prva stvar koju treba uzeti u obzir: koje je boje vaš tepih? Ako je svetla ili bela, verovatno je najbolje da koristite sredstvo za uklanjanje laka bez acetona. Ako je tamna i niste sigurni da li boja može da stupi u interakciju sa njom, pokušajte da sipate lak za kosu ili alkohol, a zatim obrišite lak sunđerom ili papirnim ubrusima. Ne odustajte ako vam se čini da lak nastavlja da dolazi – želite da izvučete sve do poslednjeg.

Kako skinuti lak za nokte sa farmerki

Šta god da radite, nemojte trljati mrlju – to može dovesti do toga da se slegne u tkaninu i pogorša stvari. Umesto toga, zgrabite nešto sa tvrdom površinom, kao što je plastični nož ili kreditna kartica kojoj je istekao rok, da biste sakupili višak laka. Kada skinete što više laka, nanesite rastvarač za hemijsko čišćenje na to područje (ako su farmerke bele, možete koristiti i vodonik peroksid) i nežno obrišite čistom krpom dok se ne osuši.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments