Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Dom zdravlja “Novi Sad” više godina vrši odgovornu kadrovsku politiku, u skladu sa potrebama građana na teritoriji Grada Novog Sada. Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja “Novi Sad”, istakao je za NS Uživo da je ove godine primljeno skoro 20 mladih lekara na rad u domovima zdravlja.

Foto: nsuzivo/Pavle Pejić

-Primajući takve mlade ljude Dom zdravlja je u poslednjih nekoliko godina prosečnu ocenu zaposlenih tokom studija podiglo sa 6,7 na 8,4. Oni se kao svršeni lekari primaju prevashodno u medicinu rada, opštu medicinu i u službu kućnog lečenja. Dom zdravlja raspisuje, u skladu sa svojim potrebama, i konkurse za specijalizacije i upućujemo ih na specijalizacije određenih grana. Imamo 14 posto zaposlenih lekara na specijalizaciji. Mislim da smo po tome rekorderi u Srbiji. Mislim da to nije dovoljno, ali Novi Sad ima tu sreću da kao centar Pokrajine, ljudi u iskusnim godinama žele da dođu u njega, pa smo pored ovih mladih u poslednja dva meseca zaposlili i pet vrsnih specijalista. Zaposlena su tri pedijatra, jedan internista i jedan ginekolog- izjavio je za naš portal Bojat.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
16/08/2022 13:43

A koliko ih je otislo u Nemacku, mislim ove godine? 🙂

Makillic
16/08/2022 16:52

Pet specijalista zaposlio, da, samo nije rekao da su dva vrhunska dala otkaz zbog loše politike koju vodi. A tek će da odlaze.

Akadem
16/08/2022 19:14
Reply to  Makillic

To vam je kao kad gradsko zelenilo posece staro drvece a kao zasadi mlade sadnice. Sadnice se osuse sledece sezone, a staro drvece ode u nepovrat…