Foto: Printscreen/kanal9tv.com

Teniski tereni kod Dunavskg parka i dalje su zvanično zatvoreni s obzirom da je još zima i hladno, pa umesto tenisera koji čekaju toplije dane i početak sezone, na ovom mestu svoje akrobacije izvodi fazan.

Mnogi od sugrađana koji šetaju ovuda i svakodnevno viđaju pticu na terenu zabrinuli su se pomislivši da je možda povređenaa i zarobljena u ovom prostoru. Međutim, iz Pokrajinskog zavoda tvrde da razloga za brigu nema jer je fazan kako su nam rekli zdrav, prav i slobodan.

Foto: Printscreen/kanal9tv.com

Iz Zavoda navode i da su njihovi stručnjaci pre nekoliko dana po dojavi građana došli na teniske terene te pokušali da uhvate fazana i prebace ga na Frušku Goru, ali da nisu uspeli da ga namame s o bzirom da je fazan jako brz i vešto je izbegao zamku. Fazan, kako ističu, može slobodno i da se kreće i da leti te, nakon što prespava na obližnjem drveću, sleće na teniske terene gde provodi većinu dana.

Fazan nije ni gladan ni žedan zato što mu mnogi od sugrađana kao i ljudi koji brinu o teniskim terenima donose i hranu i vodu, pa zato ne mora da zbog tih potreba da napušta ovo mesto. Teniske terene sada smatra svojom teritorijom i upravo tu čeka ženke da mu se pridruže. Međutim, kako objašnjavaju iz Zavoda, ženke na ovo mesto najverovatnije neće dozvati, a kada to shvati napustiće teniske terene i krenuti u potragu za njima i tako promeniti mesto boravka.

Foto: Printscreen/kanal9tv.com
Foto: Printscreen/kanal9tv.com

Očekuju da će se to uskoro desiti, s obzirm da se fazani pare u martu i aprilu. Iz Tensikog kluba Vojvodina takođe su potvrdili da je fazan dobro, a s obziroom da im uskoro počinje sezona i oni smišljaju način kako da ga bezbedno premeste na drugu adresu.

kanal9tv.com

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
mare
11/03/2022 18:02

Slatkis mali….