Foto: Beta/DRAGAN GOJIĆ

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ saopštila je danas da je jačanje umetničke scene kroz doprinos vidljivosti mladih i neafirmisanih umetnika i tema glavni cilj javnog konkursa „Umetnici.Sad“ koji je pokrenula, a na koji po prvi put mogu da se jave umetnici iz cele Srbije.

U saopštenju se navodi da je ideja da se podignu kapaciteti umetničke scene i da se ona podstakne na umrežavanje i povezivanje s umetnicima i umetničkim kolektivima iz zemlje, Evrope i sveta.

Javni konkurs odnosi se na projekte koji će biti odabrani i realizovani u okviru „Kaleidoskopa kulture“, od 1. septembra do 10. oktobra.

Kroz javni konkurs biće podržani projekti iz oblasti scenske, izvođačke, likovne, vizuelne i primenjene umetnosti, dizajna i arhitekture, audio-vizuelnog i digitalnog stvaralaštva i multimedija, književnosti i literature, ulične umetnosti i drugih.

Javni konkurs je namenjen umetnicima, studentima, kulturnim radnicima starosti do 35 godina sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Srbije, koji će svoje umetničke radove ili programe prezentovati u Novom Sadu.

Rok za prijavu na javni konkurs je 24. jun.

Beta

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments