Foto: Shutterstock/Ilustracija/Javno vlasništvo
Američka kompanija Ford Motors potvrdila je da će otpustiti otprilike tri hiljade fabričkih radnika i zaposlenih po ugovoru u SAD, Kanadi i Indiji.

Ovo je poslednji u nizu pokušaja ove kompanije da smanji troškove dok prelazi na proizvodnju električnih vozila većeg dometa, prenosi Biznis.rs.

Kompanija je zaposlenima poslala interni mejl, u kojem je pisalo da će ove nedelje početi da obaveštava određene kategorije plaćenih radnika i onih koji su zaposleni preko lizing agencija da im je ugovor okončan.

Smanjenje radne snage je uglavnom usmereno na zaposlene u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Indiji. Oko dve hiljade planiranih rezova odnosi se na pogon proizvodnje u Dribornu, u Mičigenu.
Preostalih hiljadu zaposlenih radi na ugovornim pozicijama sa spoljnim agencijama za lizing radnika, saopštila je kompanija.
Ovi rezovi ipak nisu bili neočekivani.
Vol strit žurnal i drugi mediji su u julu izvestili da će se desiti otpuštanja za radnike u fabričkoj proizvodnji kao deo šireg restruktuiranja kako bi se izoštrio fokus automobilske kompanije na električna vozila i baterije koje ih napajaju.

Biznis.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments