Nakon, uspešne, prve generacije Audi je predstavio novi model A5 i ponovo napravio dobar posao, te je sve ljubitelje brenda sa četiri prstena još jednom oduševio.

Lep dan i odlična saradnja…

Kada se nakon niza maglovitih dana ukazao jedan lep i sunčan zimski dan, odmah smo “izleteli” na teren sa željom da vam predstavimo nešto zanimljivo i novo. Zahvaljujući ljubaznoj ekipi iz @audi_club_serbia uspeli smo da se bliže upoznamo sa ovim modelom, pa vam ovim putem iznosimo sve detalje o ovom lepotanu iz Ingolštata putem fotografije i reči.

Performanse i dizajn

Konkretni model je pogonjen dvolitarskim turbo dizelašem pod oznakom 2.0 TDI koji razvija 190ks i ovoj kupe-limuzini obezbeđuje solidne performanse. Iz mesta do 100 kmh stiže za 7.6 sekundi što je dobar rezultat za automobil koji je namenjen za duga putovanja i udobnu vožnju. Vozilom dominiraju sportske linije koje se posebno primećuju na silueti krova koja potencira izgled kupe automobila. A5 je na zimskim gumama pa felne nisu posebno reprezantativne, ali vlasnik poseduje i letnji set sa kojima auto doživljava punu lepotu.

Unutrašnjost i komfor

Na komfor utiče i to što je putnicima na zadnjoj klupi dostupan poseban izduv ventilacije i klima uređaja. Svetlosne grupe su u poslednjoj LED tehnologiji pa je sama pojava automobila impresivna, a vidljivost maksimalna. Poklopac prtljažnika poseduje mogućnost daljinskog otvaranja i zatvaranja pa je praktičnost na višem nivou. Zanimljiv detalj čine i pokazivači pravca koji pri radu “trče” od jednog do drugog kraja fara.

Vožnja

U toku vožnje osećali smo se veoma prijatno jer automobil ubrzava veoma elegantno i ravnomerno, a u unutrašnjosti se primećuje tišina bez nepoželjnih zvukova saobraćajne buke i rada motora. Konkretni primerak je imao manuelni menjač što može imati svoje prednosti i mane, ali je definitivno da se to svodi na preferenciju samog kupca.

Pozitivan rezime

Naši utisci su veoma pozitivni i stvarno možemo dodeliti visoku ocenu ovom modelu Audija koji je opravdao očekivanja nakon prve generacije. Posebno nam se dopalo što se vlasnik opredelio da pojedine opcije u vozilu otključa kod profesionalaca iz @code_expert. Nama se posebno dopala opcija VIM (Video in motion) koja omogućava da saputnici uživaju u omiljenim filmovima, emisijama ili koncertima za vreme putovanja.

Autor: Auto Expert/Milan Inđić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments