(FOTO) AUTOEXPERT: 2017 C43 AMG EDITION ONE

       

Iako zauzet, vlasnik ove zveri je uspeo da izdvoji vreme, i da nas pozove na malu vožnjicu kroz suncem obasjan biser Mediterana. Ne oklevajući, spremili smo kameru i emocije, i izašli na teren, da vama donesemo najbolji mogući sadržaj u kojem možete uživati iz topline sopstvenih domova.

Performanse i karakteristike

Iako je EDITION ONE, performanse su iste kao i kod “običnog” C43 AMG modela. 4.1 sekunda do 100km/h, sa 362ks iz BiTurbo V6 agregata nisu male brojke. Sa devet stepeni prenosa i automatskim menjačem, vožnja je udobna, a potrošnja odlična, ako nigde ne žurite i tražite udobnost. Enterijer je pun luksuza, što je i za očekivati, a sa Burmester audio sistemom, nema greške. Ipak, prebacite u sport mod vožnje, pritisnite na dugme sa naslikanim izduvom, i nagazite papučicu gasa i osetite ono za šta se AMG zalaže. Trnci kroz kičmu će biti ubrzo prekinuti ogromnom količinom adrenalina koja će poteći kroz vaše vene. Vreme usporava, a vi imate osećaj da ste u svemirskom brodu. Nakon par sekundi kazaljka je uveliko udarila u crvenu zonu obrtomera više puta, a vi već polako popuštate gas i prikupljate utiske. Onda kada se zvuk malo utiša, dobijete predivno podsećanje na ono što se upravo desilo, doslovnim pucanjem iz auspuha ove zveri.

Zašto ne C63?

Kako sam vlasnik kaže, ovaj model ga je više privukao. Maksimalna brzina nije karakteristika koja igra veliku ulogu kod njega, a užitak koji mu je pružio C43 je bio i više nego dovoljan da ne gleda dalje. “Kada kupuješ automobil za svoje pare, gledaš ga drugačije, i bitnije su ti neke stvari koje u mašti nisi uzimao u obzir”, rekao nam je vlasnik, i u potpunosti se slažemo. Privuklo ga je i to što je ovo Edition One, te je to bio dovoljan plus da se C63 potpuno izbaci iz priče. Imavši priliku da se provozamo u ovom lepotanu, osetili smo sve aspekte koje nudi, ali i ljubav koju vlasnik gaji prema svome ljubimcu, a to je na kraju krajeva i najvažnije.

Zaključak

Sa dovoljno snage, i luskuzom koji nudi, svi se možemo složiti da je ova zver sa pravom na ulicama pod AMG imenom, i da se nema čega sramotiti. Budite sigurni da, iako je “samo” C43, imaćete dovoljno vremena da zapamtite to ime pored AMG i Mercedes znaka, dok ne odluči da je bilo dosta i ne ostavi vas u prašini.

Autor: AutoExpert/Ivan Stanivuković

Komentari: