Foto: Top Speed

U doba naročite popularnosti SUV modela samo je Volkswagen ostao bez ovakve vrste vozila sa najsnažnijom sportskom izvedbom. Upravo se to sada promenilo, a iz ovog nemackog giganta nam predstavljaju Touareg sa oznakom R, a ne samo R line…

Dobro poznati komfor i luksuz

Pošto je ovaj model na tržištu prisutan par godina nećemo vam pričati nešto što već svi znate. Komfor i nivo tehnološke savršenosti ostao je na istom, vrhunskom, nivou i u kokpitu ove tvrđave od četvorotočkaša osećaćete se udobno i zaštićeno pri čemu će vam na raspolaganju biti niz korisnih “gedžeta” i opcija. Promena na spoljašnjosti se odražava na naglašenim rubovima i detaljima na karoseriji, ali suštinski ništa što već nismo gledali na modelu sa oznakom R line. Crni retrovizori mogu biti jedan od elemenata budućeg raspoznavanja.

Foto: Top Speed

Motor kao motiv za ovu vest…

Ono što nas je zaista oduševilo je agregat, pardon, agregati, koji ovaj masivni džip pokreću i vozaču omogućavaju fantastičan osećaj za volanom. Naime, pored već dobro poznatog 3.0 TSI agregata koji se serijski ugrađuje u ovaj model razvijajući 335ks, prisutan je i elektromotor koji omogućava dodatnih 134ks, što celu stvar diže na jedan viši, sportski nivo. Ukupna snaga je na približnih 456ks koji do tla dolaze putem osmostepenog automatskog menjača.

Foto: Top Speed

To nam je trebalo…

Uvek smo sebi postavljali pitanje zašto Volkswagen ne “izbaci” ovakav automobil i konačno smo dobili odgovor u vidu uslišenja naših želja. Upravo ovako nešto je nedostajalo u gami. Dali bismo mu visoku ocenu za ideju, a za ponašanje u praksi moraćemo još malo da pričekamo.

Autor: Auto Expert/Milan Inđić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments