Kada se 2016. godine pojavio kao novi BMW model M divizije, nakon pobede u trci 24 Sata Spa, osvojio je mnoge kupce. Ponovo je uzeo Spa titulu 2018. godine i tako se zapisao u BMW istoriji. Model koji smo mi imali prilike da vidimo je duboko inspirisan ovim automobilom, pa priču o njemu možete pročitati u nastavku.

Snaga i motivacija

Auto koji smo mi videli je maksimalno opremljen M6 kupe “competition pack” iz 2013. godine i vlasnik je odlučio da ga približi sto je više moguće trkačkoj verziji. Dok trkača krasi 4.4 litarski V8 agregat sa M TwinPower turbo tehnologijom koji izbacuje do 585ks, model  legalan za ulice ima 4.2 litarski twin turbo V8 sa preko 800ks i vremenom od 0-100 od samo 3.1 sekundu. Vlasnik želi da napravi auto koji maksimalno izgledom i performansama podseća na fabrički trkač M odeljenja, ne uzurpirajući svakodnevnicu vozača zadržavši enterijer sa svim povlasticama i udobnostima “običnog” M6 modela.

Zašto?

Realno pitanje je zašto bi neko uložio toliko muke u jedan već odličan automobil kao što je ovaj M6 Competition Pack. Još realniji odgovor je, zašto ne? Svi smo sanjali o trkaču za ulicu, iste smo i pravili kroz mnoštvo igrica kada smo bili mlađi, dok neki to i dalje rade. Zamislite onda čistu želju ovog vlasnika kada je odlučio da se dohvati ovakvog projekta.

Atributi

O agregatu smo već govorili, ali da bi automobil bio potpun, vlasnik je odradio veoma drastične i očigledne modifikacije, počevši od body kit-a koji je perfektno odrađen, do sitnih unutrašnjih modifikacija poput nove digitalne kontrolne table inspirisane onom iz BMW-ovog trkača. Karoseriju krasi predivan spojler, 20 inčne felne sa centralnim zaključavanjem, kao i posebni rotori kočnica sa “GT3” imenom direktno iz Bremba. Za zvuk se brine “straight pipe” sistem posebno pravljen za ovaj auto, ova zverka prede i puca prikladno svom izgledu i performansama.

Zaključak

Iako nije preslikan, nama se ova verzija dopada čak i više nego pravi trkač, jer njega ne možete povesti na letovanje, do prodavnice ili barem krug oko kvarta. Ovakva zver je koliko znamo jedina na svetu, i možete je imati za 225.000 eura, što je približno koliko BMW naplaćuje svoju trkačku mašinu timovima koji je žele za sebe, čak je i nešto jeftiniji.
Priču o ovom automobilu možete pratiti na instagram profilu vlasnika @gt3m6 kao i na sajtu https://racecarsdirect.com/Advert/Details/110405/bmw-m6-gt3-streetlegal gde se i prodaje.

Autor: Auto Expert/Ivan Stanivuković

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments