Ako za Volkswagen-ov Golf 2 možemo reći da je legenda evropske auto-industrije onda isto to možemo reći za Hondin Civic, kada pričamo o automobilima koji nam dolaze sa japanskog ostrva.

Spašena od zuba vremena

Kada je vlasnik kupio, bila je u poprilično lošem stanju, ali je zahvaljujući velikoj ljubavi prema automobilima i ta emocija udahnuta u Civic i time joj pružena još jedna šansa. Iako je automobil i dalje u postupku oživljavanja, promene su vidne, a mi smo poželeli da vam predstavimo jedan projekat od samog početka. Mnogo toga je urađeno, a mnogo toga tek sledi dok ovaj lepotan ne zasija svojim pravim sjajem.

Specifikacije

“1.4 16v jedna bregasta, oko 110-120ks, klipovi crx, glava 1.6 portovana, dizne cbr1000rr. U planu je da se kompletan auto ofarba ili presvuče u foliju, pre toga, naravno, treba da se urade sve potrebne limarijske intervencije, da se napravi valjano sportsko vešanje i da se ubace neka malo interesantnija sedišta. Na motoru više ništa ne bih radio za sad, jer sasvim korektno nosi školjku budući da auto ima oko 1000k”, rekao je Vuk, vlasnik ovog zanimljivog Japanaca.

Osećaj za volanom

Automobil je i fabrički veoma nisko pozicionoran, ali je vlasnik karoseriju dodatno približio tlu, tako da kada se smestite u kokpit, imate utisak da se nalazite u formuli. Unutrašnjost je veoma lepo sređena, a vlasnik se potrudio da sve bude, koliko je moguće u fabričkom stanju. Volan je sportski ali će ubrzo biti zamenjen. Staklene površine na vozilu su velike, iako se radi o maloj mašini. Zbog svega navedenog u kabini imate osećaj prostranosti, a ne skučenosti kao kod mnogih sportista.

Ko su NS Riceri?

Automobil nosi oznaku #1 Ricer, što znači da ovaj mladi ljubitelj automobilizma pripada grupi mladih entuzijasta automobilizma koji se trude da svoje zanimljive mašine dovedu u što poželjnije stanje kako bi zajednički mogli da uživaju u skupovima sa ovakvom tematikom upoznavajući nove ljude koji dele istu pasiju. Srećni što smo se upoznali sa ovako zdravom pričom, delimo sa vama njihovu Instagram stranicu @nsriceri gde ćete u budućnosti moći da pratite njihove zanimljive aktivnosti.

Vrlo pozitivno

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo ovaj automobil i ovu zanimljivu priču iz sveta četvorotočkaša. Uživajte u fotografijama ove sportske Honde i volite vaše zujalice.

Autor: Auto Expert/Milan Inđić

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Растко
24/03/2020 18:49

Само стави знак напред, ауто ће ти прогледати!
Имам и ја исту, само 1.5, даље да не улазим у детаље мотора, али знак на хаубу обавезнo! Срећно са пројектом, видимо се на неком ЈДМ скупу!