(FOTO) NEDELJNI RECEPT: Brzi kolač od dva sastojka

       

Posle ručka vam se uglavnom prijede nešto slatko. Ali brzi životni ritam i previše obaveza vam ne dozvoljavaju takav luksuz i pravljenje slatkiša. Pred vama je savršeni brzi recept za kolač od samo dva sastojka.

 

Za ovaj recept biće vam potreban Eurokrem, Nutela ili bilo koji krem namaz. Mi smo od naših prijatelja „Crepes“palačinkarnice iz TC „Promenada“ dobili ove predivne kremiće da ih isprobamo za naše recepte. Kremovi su izradjeni po ličnoj recepturi kuvara i mozete ih probati u njihovim palačinkama ukoliko ih posetite.

Na raspolaganju vam je 5 različitih ukusa tačnije crni krem, beli krem, crni ferero krem, beli ferero krem i krem od lešnika.

Po testo smo otišli u „Lidl“ i za nepunih sto dinara pronašli ovo gotovo puff (lisnato) testo. I to je sve sto vam je potrebno.

Testo ćete otvoriti i razvići po plehu, njega ćete pronaći uredno urolanog na peki papiru.

Nakon toga premazaćete ga obilato odabranim kremom.

Urolati ga po dužini i seći na kolutiće.

Imate dva izbora kako ćete peći isečene kolutove. Moj izbor i lično bolja opcija je kada ih pozicionirate u pleh za pečenje mafina jer tako ostanu lepse formirani. Ukoliko ne posedujete takav pleh onda je druga opcija da svoj pleh obložite peki papirom i poređate tako da napravite razmak između svake rolnice jer one tokom pečenja duplo narastu.

I to je sve! Ukusne, krckave i slatke rolnice od krema su spremne. Uvek umesto krema vas izbor može biti i neki od domaćih džemova i biće jednako ukusno.

PRIJATNO i srdačan pozdrav do narednog recepta!

Autor: Jovana Filipović

Komentari: