Porsche Panamera 4 e-hybrid Grand Gran Turismo, čini nam se kao da se sa dužim nazivom automobila, do sada nismo sreli. Ipak, toliko ime nije uzalud, jer ono sa sobom donosi puno zanimljivosti i uzbudjenja.

Neobična forma

Kada posmatramo ovo ostvarenje i Štutgarta pitamo se da li je ovo nešto što tržište traži ili ipak samo još jedan eksperiment automobilskih giganata koji se trude da zadrže ekskluzivnost i zanimljivost. Bilo kako bilo, ovaj automobil je nešto novo i osvežavajuće u gami Porsche-a. Forma karavan vozila koja je izvedena iz coupe limuzine je sama po sebi dovoljna da se za njim na ulici baš svi okrenu. Prelepe svetlosne grupe u LED tehnologiji su nešto što veoma uspešno krasi celu paletu ponude ovog brenda. Nisko težište i široka karoserija daju do znanja da ispod haube, ipak, nije nešto dosadno i svakodnevno.

Struja i benzin kao dobitna kombinacija

Kako bi ovaj luksuzni četvorotočkaš do 100 stigao za samo 4.6 sekunde pobrinula su se dva motora. Da, odavno u automobilizmu dva motora nisu iznenađenje, ali to da jedan karavan, coupe, limuzina stiže do 275 kmh… E to već impresionira. Benzinac oslobađa 330ks, dok elektromotor isporučuje 136 ks, te zajedno radeći omogućavaju čak 462ks i 700Nm obrtnog momenta. Impresionirajući podaci su nas i uživo uverili u svoju verodostojnost kada smo za sedište bili prikovani silovitim ubrzanjem u momentalnim oslobađanjem obrtnog momenta.

Komfor je u Porsche-u imperativ

Unutrašnjost se bitno ne razlikuje od “standardne” izvedbe Panamere, osim što linija krova kod C stuba nije u izrazito padu pa će putnici na zadnjoj klupi ipak imati dovoljno mesta. Naravno, ovo je pre svega sportski automobil, pa od njega ne očekujte selidbe nameštaja ili put na kampovanje, iako ima status karavana… Šalu na stranu, automobil je izrazito udoban i 4 osobe će u njemu bez umora stići do željenog cilja.

Prijatno iznenađenje

U prijatnoj vožnji po gradskim bulevarima automobil se ponašao vrlo pitomo, a kada smo se uspavali brzo nas je razbudio svojom sportskom notom šestocilindraša. Iako se po prvi put srećemo sa ovakvom vrstom vozila, brzo smo uvideli njegove prednosti i možemo vam preneti samo preporuke. Uživajte u fotografijama.

Autor: Auto Expert/Milan Inđić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments