Foto: Ana Lalić/Nova.rs

Sporazumom o priznanju krivičnog dela, Viši sud je osudio Dragana M. (48) na kaznu zatvora od sedam godina i dva meseca, jer je nožem pokušao da ubije svoju snaju B.N (42), a brata A.M. ranio.

Prema sporazumu okrivljenog sa Višim javnim tužilaštvom, za krivično delo pokušaj ubistva, Dragan M. je osuđen na kaznu zatvora od sedam godina, za krivično delo delo laka telesna povreda na kaznu zatvora od pet meseci, pa mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od sedam godina i dva meseca.

Okrivljenom se u kaznu zatvora uračunava i vreme provedeno u pritvoru, od hapšenja 29. septembra ove godine do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.
Oštećena B.N. je upućena da imovinsko-pravni zahtev ostvari u parničnom postupku.
Zamenik Višeg javnog tuzioca u Novom Sadu i branilac okrivljenog su se odrekli prava na žalbu protiv ove presude.
Dragan M. je oglašen krivim što je 29. septembra u kući u Futogu u Ulici cara Lazara 173, nožem ubo šest puta svoju snaju, nakon čega je ona uspela da pobegne kroz prozor kuće.
Okriviljeni je zatim istim nožem bratu naneo posekotinu u predelu podlaktice, nakon čega je otišao iz kuće.
Dragan M. je, inače, sinovac Futožaninu M. M. (53), koji je pre tri dana počinio samoubistvo u kupatilu sobe u Okružnom zatvoru u Novom Sadu. Protiv njega se vodila istraga zbog sumnje da je u noći između 22. i 23. jula oko ponoći u dvorištu porodične kuće u Ulici cara Lazara u Futogu, sa više uboda nožem ubio tri godine mlađu suprugu I. R.
Tanjug/Novosti
1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Joker
16/12/2022 09:28

Sramno koliko malo je dobio za pokusaj ubistva