Foto: Promo

Gastronomsko i muzičko putovanje “Karavan” u novosadskim kulturnim stanicama održaće se od 17. do 20. marta

Karavan će odvesti posetioce do najrazličitijih krajeva Evrope. Migracije i seobe su u fokusu umetničkog programa i programskog luka Seobe, koji se održava tokom februara i marta u Novom Sadu, ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture.

Kroz gastro kulturu i izvođačku umetnost, posetioci će uživati u omiljenim zvukovima i ukusima iz čitave Evrope.

Pored gastronomskog dela, program će upotpuniti i aktuelna imena world music scene, kao što su The Sidh iz Italije, Sväng Harmonica Quartet iz Finske, Jovan Pavlović i Svartlamon Hardkor iz Norveške, Light in Babylon iz Turske, Tango ansambl Librecuatro iz Srbije kao i bendovi Jeremy i Kerana & Kosmonavtite iz Bugarske.

Foto: Promo

Početak gastronomskog dela programa je od 18 časova, dok će koncerti početi od 19.30 časova. Ulaz na sve događaje je besplatan.

Kulturne stanice Svilara i Bukovac 17. marta će biti domaćini specijalitetima iz zapadne Evrope, a u petak 18. marta kulturne stanice Barka i Mlin ugostiće kuhinju severne Evrope, gde će posetioci imati priliku da probaju razna zanimljiva jela.

Foto: Promo

U subotu, 19. marta, u kulturnim stanicama Eđšeg i Rumenka posetioci će uživati u gastronomiji južne Evrope, a u nedelju 20. marta u Kulturnoj stanici Liman sve će biti u duhu gastronomije istočne Evrope.

Detaljan program možete pogledati na zvaničnom sajtu Evropske prestonice kulture novisad2022.rs

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments