Foto: nypost.com

Pištolj sa kojim je Boldvin vežbao eksplodirao je i ubio snimateljku. Oružar odgovoran za oružje na snimanju takođe se suočava sa optužbama za ubistvo iz nehata.

Glumac Alek Boldvin je više od godinu dana pokušavao da se odbrani od sugestije da je snosio odgovornost za smrtonosnu pucnjavu na snimanju filma „Rust“, niskobudžetnog vesterna.

Foto: Celebrity Insider

Rekao je detektivima da su ga uverili da pištolj sa kojim je vežbao tog dana ne sadrži bojevu municiju, dao je opsežan televizijski intervju, zatražio obeštećenje od finansijske odgovornosti u tom slučaju, a zatim je tužio članove ekipe na filmu, tvrdeći da su oni odgovorni što su mu predali napunjenu pušku.

Ali, u četvrtak su tužioci rekli da će ga optužiti po dve tačke za ubistvo iz nehata Haline Hačins (42), rekavši da veruju da je on imao dužnost da osigura da je revolver bezbedan za rukovanje.

-Definitivno pokušavamo da jasno stavimo do znanja da su svi jednaki pred zakonom, uključujući glumce sa A liste kao što je Alek Boldvin. Takođe, želimo da budemo sigurni da je bezbednost filmske industrije rešena i da se ovakve stvari više ne dešavaju- rekla je u intervjuu Andrea Rib, specijalni tužilac kojeg je okružni tužilac okruga Santa Fe imenovao da pomogne u rešavanju ovog slučaja.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments