Predstava "Jugoslavija, moja dežela"; foto: Novosadsko pozorište
Novosadsko pozorište je za maj pripremilo raznolik repertoar, na kome će se naći nekoliko gostujućih predstava iz Beograda, Kopera (Slovenija) i Prijedora (Republika Srpska, BiH).

Predstave Sumrak bogova i Crna kutija Beogradskog dramskog pozorišta biće izvedene 18. i 19. maja na velikoj sceni, u sklopu Mini festivala „Naši dani“, koji je nastao prošle godine sa ciljem umrežavanja predstava ova dva teatra, kao i Srpskog narodnog pozorišta.

Predstavu Sumrak bogova je po motivima filma Lukina Viskontija režirao je Jagoš Marković, dok je režiju za Crnu kutiju radio Andrej Nosov.

Nakon toga, 27. maja, u goste dolazi predstava Jugoslavija, moja dežela, koju su u koprodukciji radili Gledališče Koper i Pozorište Prijedor. Rađena je po romanu slovenačkog pisca Gorana Vojnovića, dok režiju potpisuje Marko Misirača, a prošle godine je proglašena za najbolju predstavu u celini na 8. Novom tvrđava teataru u Čortanovcima.

Na repertoaru će se, pored gostujućih, naći i predstave sa redovnog repertoara ovog teatra – najpre, najnovija produkcija Ričard III, u režiji Dejana Projkovskog. Druga i treća repriza ove predstave biće izvedene 6. i 9. maja.

Nakon toga uslediće predstava Idiot11. maja u režiji Andrej Cvetanovski, Mefisto – 16. maj, u režiji Boris Liješević, pa Bludni dani Kuratog Džonija – 17. maj, u režiji Jovana Tomić, koja će krajem meseca biti izvedena u takmičarskoj selekciji Sterijinog pozorja, a na posletku i predstava Neoplanta – 26. maj, u režiji Andraš Urban.

Karte za predstave mogu se rezervisati putem sajta Novosadskog pozorišta, odnosno mejlom szinhazujvideki@gmail.com, ili pozivom na broj 021 657 2526.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments