Foto: Pixabay

Prva faza infrastrukturnih radova u Radnoj zoni Kać završena je u roku.

Ova industrijska zona prostire se na oko 190 hektara, a nalazi se južno od državnog puta IB-20, nedaleko od mesta Kać.

U industrijskoj zoni Kać fabrika Continental automotive Srbija otvorila je fabriku za proizvodnju naprednih elektronskih sistema za upravljanje vozilima, a u toku je i izgradnja druge fabrike i biće jedna od najvećih fabrika ove kompanije na svetu.

Grad Novi Sad je preuzeo obaveze na infrastrukturnom opremanju lokaliteta Radne zone Kać u cilju podrške razvoju privrednog potencijala grada, a deo radova sada je gotov.

Radovi prve faze u vrednosti od 1,1 miliona dinara završeni su krajem oktobra, a u novoj novosadskoj industrijskoj zoni urađeno je 3,2 kilometra saobraćajnica, 4 kilometra pešačkih staza, 2,9 kilometra biciklističkih staza, 136 stubova javnog osvetljenja uz semafor na uključenju na državni put.

JKP Vodovod i kanalizacija Novi Sad izvelo je radove na izgradnji vodovodne i fekalne kanalizacione mreže sa CS, a kroz redovno održavanja su završeni radovi na izmuljenju i proširenju kanala K-600 i K-612 u dužini od 2,5 kilometra, a za potrebe odvođenja vode atmosferske kanalizacije sa lokaliteta Radne zone Kać.

vojvodinauživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments