Foto: unaworld.com

Javnom preduzeću “Pošta Srbije” prijavljen je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte Srbije. Korisnicima se putem platformi za komunikaciju i društvenih mreža, upućuje informacija o nagradnoj igri koju navodno organizuje Pošta Srbije,  te da ukoliko odgovore na četiri pitanja imaju mogućnost da osvoje nagradu u iznosu 30.000 dinara.

Nakon navodnog osvajanja nagrade, dalje se traži i da o istoj obaveste 20 prijatelja ili nekoliko grupa, unesu adresu i kompletiraju registraciju, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Pošte.

Ovako izgleda lažna nagradna igra

FOTO: POŠTA SRBIJE PRINTSCREEN

Kako navode, Pošta Srbije obaveštava građane i korisnike da je u pitanju novi pokušaj prevare u vidu lažne nagradne igre, a građanima savetuju da budu oprezni, da ne otvaraju linkove i da ne unose svoje podatke, kao i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih.

Za edukaciju, dodatne informacije i pružanje pomoći građanima ukoliko imaju bilo kakve nedoumice, dostupna je stranica Onlajn bezbednost na korporativnom sajtu Pošte Srbije, kao i Kontakt centar Pošte Srbije na brojevima telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova. Slučaj je prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments