Foto: nsuzivo.rs

Večeras je u Mesnoj zajednici “Sremska Kamenica” održan sastanak saveta MZ i građana sa teritorije te mesne zajednice, na kojoj je predstavljen Generalni urbanistički plan do 2030. godine. 

U punoj sali mesne zajednice svi građani su jednoglasno podržali GUP Grada. Direktor “Urbanizma” Dušan Miladinović izneo je pred građane pitanje novog četvrtog mosta koji bi trebalo da krene sa izgradnjom ove godine, a koji bi smanjio saobraćajnu gužvu.

Foto: nsuzivo.rs

-Bivša stara pruga će se u narednih par godina pretvoriti u biciklističku stazu. Mostom će biti povezano sa novosadskom stranom. Na Mišeluku će se praviti i helidrom, koji će koristiti vojska i medicina, a grad ulaže mnogo u razvoj- istakao je Miladinović prisutnim građanima.

Četvrti most bi spajao gradsku stranu sa sremskom, a njegova prva faza izgradnje kreće ove godine. Planirano je da se završi za četiri godine.

nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Kaca
02/02/2022 20:26

A kad će građani u naselju Bocke dobiti vodu, kanalizaciju, rasvetu uličnu, asfalt.

Dejan Kontić
03/02/2022 09:37

Bravo za svaku inicijativu koja je za razvoj urbanizma u Sremskoj Kamenici i građani će sigurno podržati svaki projekat koji vodi u tom pravcu! Sremska Kamenica odavno više nije vikend naselje i potrebno je rešiti najmanje neko strateških stvari: novi most kao veza sa gradom izlazak na auto put (novi tuneli i saobraćajnice) biciklistička povezanost sa gradom voda i kanalizacija u pojedinim delovima (Bocke…) asfaltiranje neasfaliranih ulica rasterećenje saobraćajnice u centru Sremske Kamenice… Uređivanjem parka u Sremskoj Kamenici konačno se počelo sa jasnim signalima da nismo nebitna periferija Novog Sada, i tamo neka odvojena Mesna zajednica, već strateški važan deo… Učitaj još »

Dunja
11/10/2022 21:53
Reply to  Dejan Kontić

Pa mi na Miseluku koji smo odmah posle tunela nemamo ni kanalizaciju ni infrastrukturu…. sta mi da kazemo? Bocke su vikend naselje…. a mi nismo vikend naselje…

Veki
03/02/2022 15:59

Ovo ce biti, biti top ce, samo naprad!