Gradonačelnik Đurić sastao se sa komesarkom za izbeglice i migracije Republike Srbije: U Novom Sadu do sada je stambeno obezbeđeno 778 porodica

Foto: Printscreen/IG

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sastao se danas sa komesarkom za izbeglice i migracije Republike Srbije Natašom Stanisavljević, sa kojom je razgovarao o nastavku stambenog zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica u Novom Sadu. 

U Gradu Novom Sadu do sada je stambeno obezbeđeno 778 porodica, i to u vidu stambenih jedinica, građevinskog materijala, seoskih domaćinstava, montažnih kuća i ekonomskog osnaživanja.

Gradonačelnik Milan Đurić je istakao da Grad Novi Sad i Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije imaju uspešnu saradnju koja se ogleda kroz dosadašnje rezultate.

Sagovornici su se složili da postoji potreba za nastavkom rešavanja stambenog pitanja izbeglih i raseljenih porodica koje žive na teritoriji Grada Novog Sada, te su na današnjem radnom sastanku razmatrani planovi i lokacija za izgradnju novih stanova za porodice za koje još uvek nisu stambeno zbrinute.

Komesarka je pozdravila uložene napore Novog Sada kada je u pitanju stambeno zbrinjavanje, a u skladu sa inicijativom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za realizacijim petogodišnjeg plana zbrinjavanja svih izbeglih lica u Republici Srbiji koji nisu do sada stambeno zbrinuti.

Grad Novi Sad će kao i svih ovih godina nastaviti da pomaže svojim sugrađanima i prihvata inicijativu Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i Vlade Republike Srbije, kako bi se u narednih pet godina stambeno zbrinula sva izbegla i raseljena lica na teritoriji države.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti