Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sastao se sa ambasadorkom Rumunije u Republici Srbiji Nj.E. Silvijom Davidoju sa kojom je razgovarao o dosadašnjoj uspešnoj saradnji i budućim zajedničkim aktivnostima, sa akcentom na dva pobratimska grada Novi Sad i Temišvar.

Tokom sastanka su razmenili iskustva vezana za konkretne projekte u okviru titule za Evropsku prestonicu kulture koju je Novi Sad sa ponosom nosio u 2022. godini, dok ovogodišnja titula pripada rumunskom Temišvaru. Osvrnuli su se i na to da su oba grada bila i nosioci titule „Ambasadori 2021″. U razgovoru su se saglasili da pored navedenih titula, Srbiju i Rumuniju povezuje zajedničko istorijsko nasleđe, kao i tradicionalno prijateljstvo, koje se ogleda u jakom bilateralnom odnosu, snažnoj ekonomskoj razmeni i prekograničnoj saradnji.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Milan Đurić se zahvalio ambasadorki na poseti i pozvao rumunske privrednike da učestvuju na 90. Međunarodnom poljoprivredom sajmu, kao jednom od najvećih agrobiznis događaja u Evropi, a održava se u okviru Novosadskog sajma koji ove godine obeležava vek postojanja.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na sastanku je naglašeno i da će naredne nedelje, 14. februara, u Srpskom narodnom pozorištu biti održan Gala koncert na kojem će učestvovati solisti opere, orkestar, hor i balet SNP – a, a nastupiće i solisti iz Nacionalne opere Temišvara.


nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments