Foto: Grad Novi Sad
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sastao se u Gradskoj kući sa predsednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem i njegovim saradnicima sa kojima je razgovarao o saradnji dva grada i promociji predstojećeg 54. „Praznika mimoze”.

-Nastavljamo da gradimo višedecenijsko blisko prijateljstvo Novosađana i Novljana. Naša saradnja je primer izvrsnih odnosa i razumevanja, a jačaćemo veze i na polju privrede, turizma i kulture. Trudićemo se da, kao bivša prestonica kulture Evrope, našim znanjem i iskustvom pružamo punu podršku primorskim crnogorskim gradovima na njihovom putu do titule 2028. godine. Posebno me raduje što će program „Dani Novog Sada” biti deo ovogodišnje manifestacije „Praznik mimoze”, 24. i 25. februara, gde će biti prezentovani „Čalabrc fest”, izložba fotografija Novog Sada i koncert Zvonka Bogdana, kao i „Mimoza Egzit” – rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Delegacija Herceg Novog je upoznala gradonačelnika sa svim pojedinostima vezanim za predstojeće izdanje manifestacije, izrazivši želju da što više Novosađana i gostiju iz Srbije dođe na primorje u februaru.

Foto: Grad Novi Sad

-Pozivam Novosađane da prisustvuju „Prazniku mimoze”, koji će uz veoma bogat kulturno-zabavni program trajati od 17. februara do 4. marta. Raduje me što naša dva grada dugo neguju odličnu saradnju i što se to ispoljava kroz konkretne projekte, a veoma smo zahvalni Gradu Novom Sadu na nesebičnoj podršci u vezi sa kandidaturom Budve, Tivta, Kotora i Herceg Novog za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine – istakao je predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Foto: Grad Novi Sad

Posle susreta dva gradonačelnika, upriličena je atraktivna ulična promocija sa mažoretkinjama u centru Novog Sada koje su prolaznicima delile grančice mimoze, a nakon promocija u Beogradu i Novom Sadu, manifestacija nastavlja promotivnu turneju u Banja Luci i u još nekoliko gradova regiona.


nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments