Foto-kolaž: Youtube/Hrvatska radiotelevizija, Marko Jovanović, Nikola Tomić, Antonio Ahel/ATAImages, Telegraf.rs
Gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je koncert na kojem je 25. marta u pulskom Domu sportova trebalo da nastupe i poznate zvezde narodne muzike kao što su Ana Bekuta i Dragan Kojić Keba.

Obrazloženje Zoričića je da “želi da sačuva identitet građanske, evropske i mediteranske Pule”.

Pored Bekute i Kojića na koncertu je trebalo da budu i Duško Kuliš i Zorana Mićanović.
Koncert je organizovala organizacija Hiljadarka, koja je za to s gradskom firmom “Pula sport” već dogovorila zakup dvorane za 25. mart, ali kada je za to saznao gradonačelnik Zoričić – sve je otkazano, prenosi Glas Istre.
– Iako je ceo tim Hiljadarke bio jako entuzijastičan za ovaj koncert, nismo mogli da promenimo odluku gradonačelnika Pule, gospodina Filipa Zoričića, koji je odlučio da u javnim prostorima neće biti turbo folk muzike – rekli su u organizaciji.
Uz posebno žaljenje organizatora zbog otkazivanja, saopšteno je da je koncert prebačen u Osijek.
-Odziv na koncert bio je fenomenalan te prvi put vidimo da je ovoliki broj ljudi zainteresovan. Do koncerta je bilo više od mesec dana, a već je rasprodano 85 odsto ulaznica – saopštili su organizatori.
Gradonačelnik Zoričić za Glas Istre kaže da bio je jasan i nedvosmislen i da se u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja Grad koncerti ovakve vrste neće održavati, kao i da, kako je rekao, smatra da ova vrsta muzike ne pripada podneblju, duhu i mentalitetu grada.
Tvrdi da je da to jedini i isključivi razlog zbog kog je doneo ovakvu odluku.
Tanjug
3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Svetionik
23/02/2023 11:44

Fašizam na delu! Ne volim ni ja i ne slušam tkz. turbo folk muziku,ali ko je on da određuje ko šta voli ili ne voli da sluša! Šta je sledeće,koja knjiga može da se prodaje u knjižari a koja da se spali??!!

Last edited 1 mesec ranije by Svetionik
Dalibor
23/02/2023 12:28

A sta sve nece smisliti ovi veseli hrvati da bi eto nama Srbima kao naudili… E veseli bili zivot vam se svodi na ti.

Marin
23/02/2023 20:16

Pa vi sutra dozvolite da njihovi pevaci pevaju u Srbiji