Foto: Grad Novi Sad

Prvi čovek Novog Sada Miloš Vučević objavio je na svom Instagram nalogu da se Grad brine o najugroženijim kategorijama i pomaže da steknu svoj “krov nad glavom”.

-Briga o našim ugroženim sugrađanima je nešto što nam je uvek u fokusu, posebno ono najvažnije- njihovo stambeno zbrinjavanje i pomoć da steknu svoj “krov nad glavom”. Posebno se brinemo o najugroženijim kategorijama – osobama sa invaliditetom, samohranim roditeljima dece sa transplantiranim organom i izbeglim licima. Grad ovo postiže na više načina – javnim pozivom za kupovinu ili dodelu stanova u javnoj svojini ili kroz sticanje prava svojine. U 2020. godini sprovedeni su postupci za kupovinu i dodelu stanova u javnoj svojini grada, na lokaciji Kisačka 55 i to kroz 17 ugovora o kupovini i 4 ugovora o dodeli stanova. U 2021. godini kroz 2 javna poziva za ovaj vid stambene podrške određeno je 25 stanova na lokaciji Momčila Tapavice bb, u toku je bodovanje i izrada rang-liste. U drugom javnom pozivu određeno je još 8 stanova na više gradskih lokacija i u ovom postupku rad stambene komisije je u toku. Doneta je odluka da se još 25 stanova na adresi Momčila Tapavice opredeli za ovaj vid podrške.
Na narednoj sednici donećemo i odluku o otuđenju 276 stanova u Veterniku i 9 stanova u Čeneju u svojini Grada licima koji su ih dobili kao izbegla lica i time definitivno rešimo njihovo višegodišnje stambeno pitanje.
Pored stanova, prethodne 2 godine smo kroz javne pozive pomagali i u ozakonjenju objekata, a za tu svrhu je za ovu godinu određeno 1.000.000 dinara i to za izradu neophodne geodetske i tehničke dokumentacije.
Humanost jednog društva se ogleda u tome kakvo je prema onima kojima je pomoć najpotrebnija, nadam se da Novi Sad pokazuje kakve kvalitetne ljude ima, da duh pomaganja i saosećanja vlada njegovim ulicama i obećavamo da niko neće biti zaboravljen! Zajedno možemo sve- stoji na zvaničnom Instagram nalogu gradonačelnika.


nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments