Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević na svom Instagram profilu podsetio je na Heroje sa Košara i podsetio na legendarnog Tibora Cernu.

– “Za ovu zemlju vredi poginuti!”, uzviknuo je tog aprila 1999. godine legendarni Tibor Cerna na karauli Košare, između 2 snajperska metka koja su ugasila njegov mladi život i odvela ga u onaj deo večnosti, tamo gde junaci nikada ne umiru. Bio je on golobradi vojnik Vojske Jugoslavije, jedan od stotina onih golobradih Spartanaca koji su svojom čašću i ratničkom slavom prekrili krvavu karaulu. Na današnji dan, pre 23 godine, pakao je počeo, a oni nisu poklekli ni sekund, zasipani NATO bombama i na metar od nišana hordi terorista i belosvetskog plaćeničkog ološa. Svako je tada znao šta brani i kakva svetinja je iza njihovih leđa. Heroji sa Košara su ispunili zavet, oni su dostojni svojih predaka, onih div-junaka o kojima našoj deci pričamo i pevamo- napisao je Vučević u objavi.

– Na nama je da kult Košara podignemo na još veći nivo, da vatra sećanja na njih sija još jače, na nama je da Srbija uvek bude zemlja za koju vredi poginuti. To pitanje na koje je Tibor pre 23 godine tako lako dao odgovor, jeste pitanje koje će definisati našu zemlju u decenijama koje dolaze. Heroji sa Košara, hvala vam, ratnici bez mane i straha, vas 108 na broju, koji ste dali živote za nas, spavajte mirno, Srbija pamti!- istakao je Gradonačelnik.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments