Foto: Grad Novi Sad
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući novopostavljenog ambasadora Republike Kazahstan Nj.E. Madija Atamkulova. Gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio nadu da će se dobra saradnja sa Ambasadom Kazahstana nastaviti i tokom njegovog mandata.

Zvaničnici su se saglasili da je, u godini kada se navršava 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Kazahstana, važno preslikavati dobre odnose sa republičkog plana na gradove, kroz intenzivniju razmenu zvaničnih poseta, jačanjem ekonomske i kulturne saradnje, kao i kroz međusobnu podršku u strateški važnim projektima.

Ambasador se zahvalio na prijemu i naglasio da je cilj rada Ambasade Kazahstana, između ostalog, da doprinosi stvaranju pozitivnog okruženja kako bi se unapredili prijateljski odnosi dve zemlje i dva naroda. Gradonačelnik Vučević je izrazio zadovoljstvo što su nedavno započeli pregovori administracije Grada Novog Sada i Grada Nur-Sultana u vezi sa uspostavljanjem saradnje.

Foto: Grad Novi Sad

Na sastanku je zaključeno da će se intenzivnije raditi na uspostavljanju privredne, trgovinsko-ekonomske i naučno-tehničke saradnje, zatim u oblasti kulture u svetlu izbora Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2022. godine, kao i u oblasti poljoprivrede, sporta, omladine i u IT sektoru.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments