Gradonačelnik Vučević prisustvovao otvaranju rekonstruisanog Episkopata Slovačke evangelističke crkve u Novom Sadu: Nadam se da su slovački prijatelji svesni koliko nam znače

Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je prisustvovao na obeležavanju stogodišnjice osamostaljivanja SEAVC u Srbiji i otvaranju rekonstruisanog zdanja Episkopata SEAVC u Novom Sadu.

– Velika mi je čast što su prijatelji iz Slovačke evangeličke augbzburške veroispovesti crkve pozvali i mene da, zajedno sa njegovom svetošću patrijarhom Porfirijem, ministrom Selakovićem, budemo zvanice na proslavi njihovog velikog dana – na obeležavanju stogodišnjice osamostaljivanja SEAVC u Srbiji i otvaranju rekonstruisanog zdanja Episkopata SEAVC u Novom Sadu. Slovačka zajednica je jedan od kamena temeljaca Novog Sada i celog regiona, njihove vredne ruke su dizale i gradile ovu zemlju, a slovačka kultura i tradicija su neraskidivo upletene u onaj miks multikulturalnosti i tolerancije koji krasi naš Novi Sad i čini ga toliko jedinstvenim. Nadam se da su slovački prijatelji svesni koliko nam znače i sa kakvom radošću prisustvujemo svim proslavama bitnim za njihovu zajednicu. Neka je srećan rad SEAVC, svim njenim vernicima želim mir i blagostanje, a rekonstruisani Episkopat izgleda zaista predivno – istakao je gradonačelnik.

nsuzivo.rs

Tagovi:

Podeli vesti:
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti