Foto: Screenshot Instagram

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je jutros u gostovanju na televiziji Hepi da je Srbija znatno napredovala u poslednjih 10 godina, kome god se to sviđalo ili ne to predstavlja neoborivu činjenicu što je narod i podržao na prethdnim izborima.

Pravo je čudo gde smo mi danas, mi kao država smo napravili jako veliki uspeh u poslednjih 10 godina. Uvek pričamo da je bilo bolje u prošlim vrmenima ali kada napravimo malo retroperspektivu setićemo se da tada kada su ta dobra vremena bila aktuelna mi smo govorili da ni to nije dobro i tako se priča vrti u krug. Danas je neuporedivo bolje nego što je nekada bilo što govore i rezulatati Srbije u ekonomskim, investicionim i ostalim segmentima- rekao je Vučević.

Srbija mora da čuva tradicionalana priajteljstva

Vučević je podsetio da se Srbija trenutno nalazi u teškoj poziciji,kada je u pitanju Rusko-ukrajinska kriza, i da pored toga država ne sme da ugrozi investicioni ciklus, ekonomski napredak, kao i da potencijal za rast plata ne sme da se zaustavi jer penzije moraju da prate plate kako bi sve normalno funkcionisalo.

– Srbija mora da nastavi da jača vojsku i odbrambeni sistem a sa druge strane ne smemo da se ogrešiomo o ljude i narode koji su bili korektni prema nama i da ne prekidamo tradicionalana prijateljstva tačnije da sa druge strane čuvamo i tu energetsku vrednost Srbije – nagalsio je Vučević.

Gradonačelnik Vučević osvrnuo se na odnose Srbije i Mađarske koji prema nejgovim rečima nikada nisu bili bolji i da su tome mnogo doprineli Orban i Vučić uz pomoć Ištvana Pastora koji je glavna karika u Mađarsko- Srpskom lancu i da ove odnose treba čuvati.

-Put ka Evropi za Srbiju treba da ide preko Budimpešete a ne preko Zagreba i Ljubljane. Dosta smo imali, gotovo viševekovni san ili zabludu da put ka Zapadu ili put ka Evropi tačnije put saradnje sa Evropom za Srbiju treba da ide preko Zagreba i Ljubljane ali to nam se svaki put obilo o glavu. Svaki put je Srbija izvukla deblji kralj i platila veliku cenu u gubitku ljudstva ali i teritorije mislim da danas treba da imamo što čvršće odnose sa svima ali najviše sa Budimpeštom u pogledu zemalja iz EU. Ova velika investicija, pruga između Beograda i Budumpešte preko Novog Sada i Subotice poboljšaće naše odnose u pogledu saobraćaja i infrastrukture – istakao je Vučević.

Foto: Screenshot Instagram

Niko od političkih protivnika nije osudio pretnje porodici Vučević, zid ćutanja je gori od pretećih mejlova

Pre nekoliko dana na gradonačelnikovu adresu stigle su gnusne poruke i pretnje njegovoj porodci.

– Pretnje meni i mojoj porodici naišle su na zid ćutnje kada bi to trebalo da se osudi. Koliko njih ćuti kada vide takve pretnje, svi oni verovatnpo misle da je to njima i donekle produktivno, da možda neko izmišlja takve stvari. Zid ćutanja je mnogo opasniji od tih poruka, mejlova sa odvratnim sadržajem. Taj zid ćutanja dovodi do relativizacije i ohrabrivanja onih koji rade tako nešto – zaključio je Miloš Vučević.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments