Foto: Printscreen/RTV

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je večeras u gostovanju na RTV-u, u emisiji “Grad i mi”, da je zadovoljan rezultatima koje je postigla stranka na čijem je potpredsedničkom mestu on, ali se dotakao i pretećih mejlova koje je dobio dan nakon održanih izbora, kao i dva nova mosta koji očekuju građane u narednim godinama.

Zid ćutanja je gori od pretećih mejlova

-Ne osećam se kao žrtva niti želim da se tako predstavljam. Dobio sam dva vulgarna mejla, gde se pretilo mojoj deci, pa i meni, likvidacijom moje dece. Ja verujem u državu i državne organe. Posebno sam ponosan kao otac na moje sinove, jer su se ponašali hrabro. Mihajlo je stariji, on ima 21 godinu, već je čovek, a Danilo koji sutra pravi 14 godina, nisu ni reč rekli. Interesantno je što mnogo njih nije reagovalo. Plaši me fabrikovanje nasilja u politici- istakao je Vučević.

On je dodao da je kampanja bila fer sa strane SNS-a, ali da su drugi pretili, rušili njihove prostorije, uništavali bilborde.

-To podseća na 30-te godine u nekadašnjoj Nemačkoj, a usta su im puna demokratije. Mislim da su nam u Kosovskoj ulici 5 ili 6 puta razbili prostorije. I znaju ko razbija. Ja pitam sada što Tužilaštvo ne procesuira. Mi nijedan bilbord nismo zamenili. I posle kampanje imate da neko preti deci i ćutanje novosadske elite. A mlade aktiviste treba braniti- naglasio je prvi čovek Novog Sada.

Vučević je napomenuo da ne treba svi da misle isto i da nemamo svi različite ciljeve, ali da se nasilje ne sme ponavljati.

U Novom Sadu je izašlo 207.000 građana, to je rekord svih rekorda

-Veoma dobar rezultat i ponos svih nas koji smo učestvovali. Želim da se zahvalim svim građanima koji su glasali. U Novom Sadu je izašlo 207.000 građana, to je rekord svih rekorda. Ono čime nisam zadovoljan je uspeh izborne liste SNS-a, gde smo očekivali bolji rezultat. Mi smo postavili tu lestvica podigli veoma visoko. Što se tiče Novog Sada Aleksandar Vučić je osvojio 103.000 glasova, što je 19.000 više nego 2017. Svi ostali su dobili kao Vučić sam. Izborna lista stranke je dobila 76.500 glasova, 7.000 manje nego 2020. i time smo nezadovoljni, iako smo i dalje ubedljivo najjači. Očekivanja su bila daleko viša. To znači da će Novi Sad iu 2024. godini ostati siguran, jer neće doći neki koji nikakve investicije u Novi Sad uneli- naveo je gradonačelnik.

Izgradnjom četvrtog mosta neće biti ugrožen nijedan stan ni lokal, ni parking mesto

-Čim je država potpisala komercijalni ugovor sa kineskim partnerom ide se u izgradnju četvrtog mosta. Krenuli su radovi sa sremske strane. Privremeni most je most sa kojeg se gradi ovaj veliki most, on je montažno-demontažni. Kako se gradi veliki most tako se on sklanja. Ne može se lebdeti iz vazduha i raditi izazovne građevinske radove. Neće biti ugrožen nijen stan ni lokal. Neće se ukidati raskrsnice. Radićemo kako kaže Fakultet tehničkih nauka. Stanari zgrada na Bulevaru Evrope ne treba da brinu, biće zvučne barijere. Taj most će biti gradski, neće biti teretni. Ovi što se bune kažu da most ide u Futog ili Begeč. Ja slušam struku, Novi Sad nije moja privatna prćija- obrazložio je Vučević.

Gradonačelnik je istakao da je identična atmosfera vladala i kada se gradio Most slobode, krajem 70-ih godina prošlog veka, jer su građani bojkotovali most zbog buke. Danas svi pričaju kako most treba da izgleda.

-Na jesen se očekuje projektno-tehnička dokumentacija za pešačko-bisiklistički most, koji ćemo raditi sa Pokrajinskom vladom. Imaće i liftove, koji će od njega napraviti atrakciju za turiste- kazao je on.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments