Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Novi Sad, kao jedan od gradova u Srbiji koji ulaže u zaštitu životne sredine i zelenilo, danas je postao bogatiji za još 32 stabla. U saradnji Gradskog zelenila i kompanije “Montop” dečije igralište na Limanu popunilo je drveće.

-Ovakve akcije su uvek dobrodošle kada je sadnja u gradu u pitanju. Gradsko zelenilo je uvek otvorena za sve pozive društveno odgovornih preduzeća koja učestvuju u ozelenjavanju. Jedna takva je i danas gde će u saradnji sa “Montop” kompanijom biti zasađene 32 nove sadnice- rekla je Jelena Prica, pomoćnica direktora “Gradskog zelenila”.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Stabla koprivića, japanske trešnje, crnog bora i kestena krasiće igralište i praviti hlad deci, na uglu Bulevara despota Stefana i 1300 kaplara.

Dragan Dakić, generalni direktor kompanije “Montop pro”, istakao je da njihova kompanija podržava razvoj grada i da su dosadašnjim zalaganjem bili donatori opreme u Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin”, kao i potpisavanjem memoranduma sa FTN-om o stipendiranju i zaposlenju studenata.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Ovom akcijom želimo da podignemo svest sugrađana o ekologiji. Verujemo da će Grad u narednom periodu ulagati u ovakve projekte i da će Novi Sad biti jedan od najperspektivniji grad u Srbiji i na Balkanu- istakao je Dakić i ovom prilikom pozvao i druge privredne subjekte da se odazovu pozivu za bolju budućnost.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments