Foto: Hiking Tour Serbia

Udruženje Ekotopia ogranizuje “Hajku na smeće”, pod pokroviteljstvom kompanije Lidl Srbija. Akcija će se realizovati u nedelju 7. maja, sa početkom u 10.00 časova. Broj ograničen, ali mesta ima – nakon hajke druženje i kotlić

– U pitanju je akcija koju smo nazvali “Čisto iz ljubavi – Hajka na smeće”. U toku hajke planiramo da uz pomoć volontera sakupimo otpad, koji je na najprometnijem delu Fruške gore. Akcija će biti održana u nedelju, 7. maja, sa početkom u 10.00 časova. Mesto okupljanja učesnika biće novosadska železnička stanica, kod “lokomotive”. Plan je da nas autobus preveze do Zmajevca, koji će biti početna tačka za našu akciju čišćenja, odakle ćemo u nekoliko grupa krenuti ka najugroženijim područjima ovog dela Fruške gore. Podelićemo se u timove, srazmerno koliko nas ukupno bude. Jedan tim će verovatno krenuti ka Vrdniku, drugi ka Rakovcu i treći Partizanskim putem. Za učesnike akcije ćemo od našeg sponzora Lidl Srbija, osim prevoza, dobiti i rukavice, kese za smeće, kao i okrepljenje nakon završetka posla- rekao je za NS Uživo Goran Pejković, jedan od osnivača udruženja Ekotopia.
Foto: nsuzivo.rs
Iz udruženja Ekotopia pozivaju sve ljubitelje prirode da se pridruže i na taj način svi zajedno vrate prirodi sve što ona i pruža, a to su čistoća zdravlje, sreća. Prijavu za akciju možete poslati pisanjem fejsbuk stranici Hiking Tour Serbia, do subote uveče. Iz udruženja navode da do sada ima prijavljenih kandidata koji su se odlučili i za lični prevoz. Broj jeste ograničen, ali mesta ima. Ovo je po redu deseta-jedanaesta tura, dešavalo se da se okupi 50 ljudi. Akcija čišćenja trajaće od tri do četiri sata- nakon toga učesnike očekuje druženje i kotlić.

Svi zainteresovani mogu da se prijave na broj telefona +381643757891, kod Gorana Pejkovića, jednog od osnivača udruženja Ekotopia iz Novog Sada.

nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments