Foto: FP PHOTO / PERUVIAN PRESIDENCY/ALBERTO ORBEGOSO

Vlada Perua saopštila je da predlaže hemijsku kastraciju za silovatelje maloletnika, adolescenata i žena, nakon slučaja otmice i silovanja trogodišnje devojčice koji je šokirao zemlju.

-Dosta je bilo nasilja, seksualno nasilje nad decom ova Vlada neće tolerisati, niti će proći nekažnjeno. Bol ove porodice je i naš, osećam se ogorčeno zbog takve surovosti – rekao je predsednik Perua Pedro Kastiljo.

Kako TVE prenosi, ovaj slučaj zatekao je čitavu naciju i naveo sve stanovnike Perua da se zapitaju i apeluju na državne organe. Pod ovim oklonostima država bi morala da usvoji strožu javnu politiku za zaštitu ljudskih prava bespomoćnih, objašnjeno je saopštenju peruanskog predsednika.

-Ne možemo da nastavimo da tolerišemo nasilne akte koji štete našem integritetu i uništavaju živote bespomoćnih ljudi –  istakao je predsednik Kastiljo.

Prvi čovek Perua u odbranu ove mere tvrdi da je ona već legalna u zemljama kao što su Rusija,  pojedine savezne američke države, Poljska, Južna Koreja, Indonezija i Moldavija.

U saopšetnju predsednika Kastilja navedeno je da se hemijska kastracija sastoji u davanju lekova koji smanjuju libido i inhibiraju seksualnu želju. Primenjuje se kao metoda prevencije protiv seksualnog zlostavljanja, ali i kao kazna za one koji počine takva dela.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments