Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT/Danas

Nikola Jokić uspeva da ostvari uticaj i van parketa i to na širenje srpske kuhinje po svetu.

Košarkaši Srbije igraju sjajno na Evropskom prvenstvu, pošto su u prve tri utakmice u Pragu upisali tri sigurne pobede. U tim susretima se posebno istakao i Nikola Jokić, prva zvezda “orlova” i dvostruki uzastopni MVP NBA lige.

A koliki uticaj Jokić uspeva da ostvari ne samo na terenu, već i van njega, pokazuje i činjenica da su američki novinari zbog Srbina počeli da spremaju i srpsku hranu.

Doduše, reklo bi se ne baš uspešno. Ali zanimljivu fotografiju na društvenim mrežama objavio je Adam Mers, novinar “DNVR Sports”, sportskog medija iz Denvera, grada u kojem Jokić već godinama nastupa.

Adam je bio deo grupe američkih novinara iz ovog grada iz Kolorada koja je nedavno posetila Beograd, ne bi li se bolje upoznali sa zemljom iz koje potiče Nikola Jokić i tom prilikom pripremili materijal za jedan dokumentarac. Ali tom prilikom su američki novinari uživali i u srpskoj hrani, a Adam se na društvenim mrežama “pohvalio” svojim pokušajem da napravi šopsku salatu.

“Pokušao sam da napravim šopsku salatu danas. Ocena 6 od 10. Rad u toku…”, napisao je Adam uz objavljenu fotografiju, a mnogo je bilo srpskih komentara koji su odmah primetili jednu stvar kojoj u šopskoj salati ne vide mesto. Mers je osim krastavca, paradajza i sira, u salatu stavio i jarko žutu papriku. I sam je priznao da njegova salata nije izgledala sjajno, kao i da ukus nije bio tako dobar kao u Srbiji.

mondo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments