Foto: Shutterstock

Učiteljica sa južne Floride prevezena je u bolnicu prošle nedelje nakon što ju je napao petogodišnji učenik usled čega se onesvestila

Neimenovanu nastavnicu pronašli su bolničari kako “sedi na tlu spram zida u stanju nesvesti”, kod Osnovne škole Pajns Lejks, oko 25 kilometara severozapadno od Fort Loderdejla, navela je policija Pembruk Pajnsa u izveštaju, preneo je “Jahu njuz”.

Žrtva je, kako se navodi, bila “vidno slaba i ošamućena”, sposobna da “trepće i diše regularno ali ni u jednom trenutku nije mogla da govori ili pokaže znakove reagovanja”.

Incident je počeo kad je nastavnica morala da izbaci petogodišnjaka sa časa zbog “bacanja stvari okolo” i “prevrtanja stolica”, rekla je policija. Dečak je odveden u praznu učionicu da se “ohladi”, a tu se dogodio napad.

Učiteljica je prevezena u lokalnu bolnicu i kasnije puštena kući.

Mlađani osumnjičeni i dalje je pod istragom zbog mogućeg “teškog napada rukama, pesnicama i nogama”, ali je malo verovatno da će biti krivično gonjen, kako je u ponedeljak rekao portparol policije za “NBC njuz”.

On je dodao da bi se tužioci namučili da dokažu da je petogodišnjak sposoban da razlikuje dobro od pogrešnog.

Nastavnica, u kasnim tridesetim godinama, visoka je 1,6 metara i krhke građe. Pretrpela je potres mozga i druge povrede nakon što se petogodišnjak – težak oko oko 25 kilograma – “bacio na nju”, kako je rekla predsednica Unije nastavnika Brauarda Ana Fusko.

– Način na koji je nasrnuo na nju i način na koji je pala unazad i udarila glavom, bio je to težak potres mozga – rekao je Fusko, dodajući da je nastavnica zadobila i druge telesne povrede jer je dečak “skakao po njoj, udarao je, šutirao i ujedao”.

“Jahu njuz” navodi da škola ima skoro 800 učenika od predškolskog uzrasta do petog razreda.

srbijadanas.com

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments