Foto: večernji.hrs

“Najskuplji burger mora da se naruči dan ranije jer su sastojci nezahvalni pošto se brzo kvare”, kaže vlasnik bara u Hrvatskoj.

Prošle godine je to bio ljuti burger, verovatno najljući u Hrvatskoj, ove godine vlasnik jednog bara pobrinuo se da se u Viru jede najskuplji burger na ovim prostorima, a naredne godine ambicija je najskuplji jestivi burger na svetu i Ginisova knjiga rekorda. 

“Koliko znamo, najskuplji jestivi burger koji je ušao u Ginis bio je 3.500 evra.Cilj nam je da naš bude bar jedan evro skuplji“, kaže mladi vlasnik virskog Kraken bara Ante Bašić i otkriva da će burger sadržati japansku junetinu koja košta više od hiljadu evra za kilogram, kavijar beluge, koji košta 6.000 evra po kilogramu.

“U ponudi ćemo, naravno, imati i sadašnji burger od 160 evra, ali će njegova cena sa poskupljenjem biti 330 evra. Sav prihod od tog burgera biće iskorišćen u humanitarne svrhe, u dogovoru sa virskim udruženjima koja se bave dobrotvornim radom. Verovatno će novac otići za letovanje za porodicu koja to ne može da priušti ili nešto slično”, kaže ambiciozni virski ugostitelj, o čijem burgeru od 160 evra već danima bruji region.

Međutim, probalo ga je samo osmoro gostiju. Deveti, bračni par koji će godišnjicu braka proslaviti uz burger po astronomskoj ceni, najavio se za 10. septembar. Inače, prodata su samo dva burgera pre nego što su mediji preneli priču o burgeru od 160 evra, a sada gosti u bar dolaze “s predumišljajem”, znajući šta traže.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KRAKEN bar (@kraken_bar_vir)

“Da, kažu da bi voleli burger koju su videli na televiziji. Inače, mora da se naruči dan ranije. Vodimo računa da sve bude sveže, a sastojci su prilično nezahvalni jer se brzo kvare. Inače, burger se sastoji od dva odležana, vrhunska odreska, brioš lepinja je karamelizovana sa smeđim šećerom, a burger sadrži guščju džigericu, grand marnier sos, karamelizovani luk u crvenom vinu, rukolu u 100% balzamiko sirćetu, specijalni sir, čeri paradajz u vinaigret sosu od mandarina i rep jastoga“, ne krije sastojke mladi viranski ugostitelj. “Degustirali su ga uglavnom domaći turisti, među osam gostiju koji su naručili samo su dvoje bili stranci.”

mondo.rs/Večernji list

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments