Foto: Queenstown
Više od 20 hrvatskih gradova u novu 2023. godinu ući će bez tradicionalnog prazničnog vatrometa.

Višegodišnji apeli da se odbaci vatromet za novogodišnje slavlje kako bi se zaštitile životinje, ljudi i okolina od negativnih posledica buke i zagađenja konačno su urodili plodom.

U poslednji čas odluku je doneo i Grad Zagreb, iako je još u četvrtak (22. decembar) objavio da zbog već sprovedene javne nabavke ove godine ne mogu da otkažu vatromet, javlja N1 u Hrvatskoj.

– Grad Zagreb uspeo je da pronađe način da se pridruži inicijativi niza gradova u Hrvatskoj, uključujući Rijeku, Osijek, Pulu, Zabok, Rovinj, Opatiju, Poreč, Čazmu, Samobor i Labin i da kao i oni odustane od vatrometa za doček Nove godine u organizaciji Grada. Umesto toga, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu sugrađani će u novu godinu ući uz šarene konfete, vizuelne efekte te bogati muzički program – poručili su u petak iz Grada Zagreba.

Tako se i Zagreb pridružio više od 20 hrvatskih gradova koji će u novu godinu ući bez glasnog vatrometa.

Među njima su Labin, Rovinj, Čazma, Opatija, Samobor, Rijeka, Pula, Cres, Zabok, Sukošan, Lovran, Gornja Stubica, Novigrad, Duga Resa, Oroslavje, Varaždin, Osijek, Poreč, Zabok, Požega, Malo Lošinj i Đurđevac.

N1

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Marko
01/01/2023 17:08

Bravo