Foto: nsuzivo

Trenutno u Kameničkom parku, održava se 8. po redu “Novosadska trka – za dečiji osmeh”.

Ova trka predstavlja poseban događaj koji je od velikog humanitarnog značaja jer deo sredstava odlazi za pomoć Dečijem selu u Sremskoj Kamenici, Sigurnu kuću kao i za Svratište za decu i mlade.

– Ono što karakteriše današnju trku jeste da je humanitarnog karaktera, gde mi deo novčanih sredstava kao i materijalnih sredstava doniramo  rekla je za naš portal Sanja Felbahov Stefanović, organizatorka trke i dodala da je krajnji cilj ovog događaja da se doniraju sredstva i da se promoviše zdrav duh kao i da naučimo decu šta je humanost.

Foto: nsuzivo

Ovim povodom prijavilo se preko 500 učesnika, među kojima je veliki broj dece kao i 300 odraslih koji će takođe učestvovati u trkama.

– Odrasli se takmiče na trkama od 4 i 10 kilometara, predškolci učestvuju u trakama na 100 metara a za nešto starije trkače tu su trke na 200,400 i 800 metara, rekla je Sanja i dodala da nas u programu očekuje i štafetna trka.

Svaki učesnik “Trke za dečiji osmeh” dobiće nagradu nakon završenog takmičenja u vidu medalje, slatkiša i diploma dok će najbrži takmičari dobiti uz medalje i velike trofeje.

Foto: nsuzivo

Svi sugrađani koji žele da učestvuju u ovom humanitarnom događaju mogu doći u Kamenički park do 14:30 časova i na prijemnom pukntu ostaviti slatkiše, garderobu, igračke kako bi ulepšali dan onima kojima je to najpotrebnije.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments