FOTO: Novak Đoković PR Tim
Najbolji svetski teniser Novak Đoković fotografisao se u petak veče sa patrijarhom Porfirijem, pre humanitarne predstave “Brod plovi za decu rudara.”

U pitanju je predstava u znak podrške i pomoći porodicama poginulih u rudniku “Soko”, a u kojoj je Fondacija Novaka Đokovića učestvovala u saradnji sa Udruženjem dramskih umetnika Srbije.

Novakova fondacija je za svaku prodatu kartu dala isto toiliko novca u humanitarnu pomoć, dok je i sam Porfirije poručio da će Crkva pomoći deci poginulih radnika.

– Odlučio sam da se Crkva priključi humanitarnoj akciji dragih ljudi Gorice Popović, Svetlane Bojković, Anite Mančić, Tihomira Stanića, Jelene Stupljanin, MTS Dvorane i Fondacije Đoković koji su organizovali da se večerašnjom predstavom “Brod plovi za decu rudara” prikupe sredstva za decu postradalih u rudniku Soko. Sa zadovoljstvom ističem da je naš projektovani cilj ostvaren. Naime, od rasprodatih ulaznica prikupljeno je oko 20.000 evra, a za mirniji i izvesniji život deci rudara Fondacija i Crkva daruju još po 20.000 evra. Crkva će nastaviti da i ubuduće brine o ovoj deci i da uvek, u granicama mogućnosti, učestvuje u čovekoljubivim akcijama – poručio je Porfirije.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments