Foto: euroturs.rs
Turska je glavna tema na Sajmu turizma.

Ništa čudno, s obzirom na katastrofalne zemljotrese koji su u proteklom periodu razorili ovu zemlju. I možda niko tamo trenutno ne može da zamisli odmor, ali srpski turisti već planiraju letovanje na jednoj od svojih omiljenih destinacija.

Ipak, oni koji su mislili da bi mogli da prođu jeftinije, prevarili su se. Bar zasad.

Iz turističkih agencija čije smo punktove obišli na Sajmu turizma rekli su nam da situacija u Turskoj nije uticala na formiranje cena, jer se aranžmani svakako dobro prodaju, a na jednom štandu priznali su nam da očekuju da će ove godine biti još i više srpskih turista, „zbog solidarnosti“.

-Prodaja aranžmana za Tursku standardno dobro ide, najveće je interesovanje za Antalijsku i Egejsku regiju. Nismo spuštali cene zbog aktuelne situacije, zapravo su, kao i ostale, nešto više u odnosu na prošlu godinu – rekli su nam na štandu Kontikija.

-Cene su iste, do leta će se to srediti. Mi imamo Kušadasi, koji je zanimljiv za mlade, i dobar deo termina je već rasprodat“, kažu iz Balkan Fun Travela. Kod njih su u pitanju aranžmani za 9 noćenja s doručkom (12 dana) i autobuski prevoz, a cene su, zavisno od termina i smeštaja, od 215 do 420 evra.

A koliko su ove godine all inclusive varijante, obično najpopularnije za Tursku i relativno pristupačne srpskim turistima?

Filip travel daje sajamski popust do 50%, a cene all inclusive aranžmana uz avio prevoz kreću od oko 420 evra po osobi (doduše za 7 noćenja u predsezoni za hotel u Alanji sa tri zvezdice) pa naviše.

Odeon World Travel sabira first minute i sajamske popuste takođe do -50%, a za Alanju ima aranžman s avio prevozom koji uključuje 10 noćenja, all inclusive i gratis smještaj za dvoje dece – za 579 evra po osobi.

Kad se uračunaju popusti koji do kraja februara važe u Travellandu, najjeftiniji all inclusive je manje od 500 evra po osobi – u Bodrumu, krajem sezone, sedam noćenja, avio prevoz.

Sole Azur izdvaja hotel s 4 zvezdice u centru Alanje, gdje je najpovoljniji all inclusive 600 evra – s uračunatih -30% za first minute (7 noći, avio prevoz), a kako se ističe, sajamski popusti do 60% su odobreni za sljedeće destinacije u Turskoj: Alanja, Belek, Kemer, Lara, Side.

Plana tours daje 10 odsto sajamskog popusta na aranžmane za Tursku, koji se sabira sa first minute popustima, a najjeftiniji paket aranžmani (avio prevoz, sedam noćenja i all inclusive u hotelu sa tri zvezdice) su takođe oko 600 evra.

Viva travel za Tursku daje i do 52% – cene aranžmana za sedam noćenja u Alanji s avio prevozom i doručkom kreću od 417 evra, a uz all inclusive od 475 evra. A ako ste za varijantu s autobuskim prevozom, 10 noćenja u Kušadasiju s doručkom može vas izaći i svega 190 evra po osobi.

buka.com

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments