Foto: printscreen/youtube

Posne punjene paprike, s kojom možete obogatiti trpezu za slavu. Takođe jelo je pogodno i za vegeterijance. Harmonija ukusa, vaše čulo neće ostaviti ravnodušnim.

SASTOJCI:

15 suvih paprika

1 krompir

2 kašike ulja

3 glavice crnog luka

2 lovorava lista

2 praziluka

2 šargarepe

1 kašičica soli, suvi začini po ukusu

200 g obarenog pirinča

200 g mlevenih oraha

1 kašičica aleve paprike

voda

PRIPREMA:

U tiganj sipamo ulje da pokrije dno, ostavimo da se zagreje. U međuvremenu očistiti i iseckati crni luk. Prodinstati na zagrejanom ulju i dodati lovorov list i začine.

Iseckati praziluk, očistiti šargarepu i narendati je. Dodati prodinstanom crnom luku praziluk i šargarepu, posoliti i nastaviti s dinstanjem. Pirinač obariti u slanoj vodi. U dinstanu smesu dodati obaren pirinač i orahe. Pripremiti suve paprike, oguliti krompir i iseći ga na kolutove. Dobijenom smesom filujemo papriku, a kolutovima krompira zatvorimo papriku.

Foto: screenshot/youtube

Napunjene paprike poređamo u šerpu. Začinimo ih suvim biljnim začinom, nalijemo vodom i kuvamo na tihoj vatri dva sata. Kada su paprike kuvane zapečemo ih u rerni na 200C petnaestak minuta. Začinskim biljem ukrasiti, a preporuka je servirati uz pire.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments