Tanjug/Miloš Milivojević
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas se obratio javnosti povodom optužbe Bobana Bogdanovića Pacova i njegovim navodnim saznanjima o ubistvu Olivera Ivanovića istakavši da je KRIK za koji je i dao intervju “pokušao da kriminalizuje našu zemlju i da na taj način utiče na izborne rezultate”

Vulin je istakao da je ubistvo Olivera Ivanovića ozbiljan slučaj, gde se Srbija obratila najboljim službama sveta.
U skladu sa rezolucijom 1244 mi ne možemo na KiM da sprovodimo istragu, ali smo od svih tamo tražili pomoć. Kada smo tražili satelite, rekli su nam da je bilo maglovito, kada smo tražili kamere, rekli su nam da će to da bude urađeno 4 godine kasnije. KRIK je pokušao da kriminalizuje našu zemlju i da na taj način utiče na izborne rezultate.

Ministar Vulin je otkrio da policija ima saznanja da će tokom nedelje pojedine grupe pokušavati da obesmisle izbore, upadanjem u prostorije, razbijanjem kutija…

– MUP i BIA imaju informacije da se za dan izbora priprema više grupa, motivisanih i organizovanih od stane pojedinih političkih partija u zemlji i stranog faktora, koji će pokušati da kompromituju, pa i spreče izbpore. MUP i BIA neće dozvoliti da izborni dan prođe tako.

Tanjug/Miloš Milivojević

– Imamo imena, znamo da neki treba da uđu u našu zemlju. Ali, čitav bezbednosni aparat ove zemlje neće dozoviti da se nešto tako dogodi. Znamo plan, organizaciju, znamo ko treba da stigne… Mnogo je bolje da od toga odustanu.

Kako je objasnio, policija je svesna šta se sprema, i građani ne treba da sumnjaju da će volja građana biti zaštićena.

– Ovo što je KRIK pokušao da uradi je deo predizborne kampanje, odnosno kriminalizacije… Sve laži su lako i jednostavno raskrinkane. Od imena navodnih ubica, krunskog dokaza, posedovanja lažnog Instagram naloga… Dokazano je da u ovoj zemlji postoje ljudi koji su spremni da urade sve kako bi kompromitovali predsednika Vučića.

informer.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments